Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wil je een fit brein? Leer een nieuwe taal!

Volgens onderzoek kan het leren van een nieuwe taal onze hersenen helpen versterken. En het is nog leuk ook. Ga gewoon voor die cursus Spaans of Italiaans. Helemaal leuk om dat ook op een plek te doen waar de taal gesproken wordt. Win-win! Als we ouder worden, vermindert de cognitieve capaciteit ...

Wil je een fit brein? Leer een nieuwe taal!

Volgens onderzoek kan het leren van een nieuwe taal onze hersenen helpen versterken. En het is nog leuk ook. Ga gewoon voor die cursus Spaans of Italiaans. Helemaal leuk om dat ook op een plek te doen waar de taal gesproken wordt. Win-win!

Als we ouder worden, vermindert de cognitieve capaciteit van ons brein, dat is het vermogen om kennis op te nemen en verwerken. Hier is helaas niets aan te doen. Maar je kan dit proces wel vertragen door onze hersenen te trainen.

Nieuw niveau

Een taalstudie tilt onze cognitieve functies op tot een nieuw niveau, dat is sowieso welkom. Het kan verlies van geheugen voorkomen, uitstellen of zelfs een beetje terugdraaien. Het helpt het herkennen en verstaan van worden en is daarom een belangrijk wapen tegen geheugenverlies.

Verder kan het wonderen doen voor je zelfvertrouwen en leer je nieuwe mensen kennen. Italiaans, frans en Spaans liggen voor de hand, maar je kan ook iets heel anders doen. Zweeds bijvoorbeeld, Portugees of Japans, wat je maar wilt.

Overigens hoeft het niet een taal te zijn, je kan ook iets anders leren of studeren, als je die grijze massa maar aan het werk zet!

Bron: Gezondheidsweb.eu. Beeld iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in