Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Werkstress? Welnee, we zijn massaal relaxed in Nederland

Blijken we toch gewoon echt nuchtere Nederlanders te zijn: we maken ons niet zo druk, en al helemaal niet op het werk. Sterker nog, daar gaan we doorgaans fluitend naartoe. Dat blijkt  uit onderzoek van recruiter Robert Half onder 25.000 werknemers wereldwijd, waarvan 13.000 in Nederland. Doen we...

Werkstress? Welnee, we zijn massaal relaxed in Nederland

Blijken we toch gewoon echt nuchtere Nederlanders te zijn: we maken ons niet zo druk, en al helemaal niet op het werk. Sterker nog, daar gaan we doorgaans fluitend naartoe.

Dat blijkt  uit onderzoek van recruiter Robert Half onder 25.000 werknemers wereldwijd, waarvan 13.000 in Nederland.

Doen we goed

Als het gaat om tevredenheid, scoren we 69,9 op een schaal van 100. En met een stressscore van 55,9 hebben we de minste werkstress van alle landen die werden die onderzocht: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Belangrijk: je gewaardeerd voelen

Meerdere factoren zijn bepalend voor geluk op het werk, blijkt uit een analyse van de resultaten. Daarvan zijn correctheid en respect, zich gewaardeerd voelen en inspraak hebben de belangrijkste. Werknemers die met respect worden behandeld, hebben drie keer meer kans op werkgeluk dan mensen die zich ondergewaardeerd voelen.

Lees ook: 10 x Eten waar je rustig van wordt (nummer 8 willen we elke dag wel)

Ook sociale interacties dragen bij aan werkgeluk. Zo is 86% van de werknemers die aangeeft dat ze goede relaties hebben binnen het team, gelukkig op het werk. Maar die goede band hoeft niet per se te veranderen in een vriendschap. Slechts 49% van de respondenten geeft aan dat echte vriendschap op het werk bijdraagt aan de mate van geluk. 


Van twee kanten

De grote meerderheid van de respondenten (82%) vindt geluk op het werk belangrijk. Zowel de werknemer als de werkgever is hiervoor verantwoordelijk, vindt (81%).