Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is micro-cheating (en doe je het zelf wel eens?)

Soms kan een stout appje echt een grens overschrijden. De een is er gevoeliger voor dan de ander, maar het gebeurt: een relatie hebben en het telefoonnummer van een leuke man opslaan, onder een vrouwennaam, om het te laten lijken of het een vriendin is. Liegen over je relatiestatus op de socials....

Wat is micro-cheating (en doe je het zelf wel eens?)

Soms kan een stout appje echt een grens overschrijden.

De een is er gevoeliger voor dan de ander, maar het gebeurt: een relatie hebben en het telefoonnummer van een leuke man opslaan, onder een vrouwennaam, om het te laten lijken of het een vriendin is. Liegen over je relatiestatus op de socials. Een tweede geheime prepaid telefoon gebruiken voor flirterige chats.

In een gesprek met iemand die je niet kent nadrukkelijk weglaten dat je een relatie hebt. Zogenaamd ‘alleen om te kijken’ rondzwerven op Second Love. Op een datingsite suggereren dat je beschikbaar bent. Of iets te intiem appen met je ex.

Grijs gebied

Het valt allemaal onder micro-cheating, een grijs gebied tussen trouw en ontrouw. Het wordt ook wel emotionele ontrouw genoemd. Veel mensen zullen het geen vreemdgaan noemen, omdat ze dat meer associëren met daadwerkelijk zoenen en seksen met een ander.

Toch doet micro-cheating, hoe micro ook, niets voor je relatie. Eenmalig flirten op een terras is niet het einde van de wereld, maar flirterig appen met iemand die niet je partner is, betekent dat je wel degelijk betrokken bent bij dat contact en er emotioneel in investeert. En zeker als je het ook nog eens geheim houdt, wordt het al snel minder onschuldig dan ‘gewoon een beetje flirten’. Want hoe zou je het zelf vinden als je dit ontdekte van je vaste partner?

Op zoek naar spanning?

Waarom veel mensen zich ermee bezig houden is nog niet goed onderzocht. In het algemeen wijst het eerder op behoefte aan een beetje spanning of eens kijken of je nog in trek bent, dan dat je in je relatie veel tekort komt of erg ongelukkig bent, al kan dat laatste uiteraard ook.

De enige manier om er in een relatie goed mee om te gaan is er open over te zijn tegenover je partner: hoe serieus is het, wat doet het met je, wanneer vinden jullie van elkaar dat er sprake is van vreemdgaan? En stel jezelf ook vragen: waarom steek je de energie niet in je relatie, bijvoorbeeld? En hoe zou het voelen als je partner vraagt er onmiddellijk mee te stoppen? Zou je dat vervelend zitten, dan zit je beslist in de gevarenzone.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in