Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom óók je kerstster heel happy wordt van 'Jingle Bells'

Je planten hebben het extra te verduren door de droge lucht in huis, verwen ze gerust met kerstliedjes en een goed gesprek!

kerstster

Of je nu een echte grinch bent die chagrijnig wordt van Last Christmas of juist een kerstelf die al in de zomer Jingle Bells neuriet, er is één goede reden waarom je 24/7 kerstmuziek zou moeten aanzetten: je planten.

Trillingen 

Onderzoek wijst namelijk uit dat planten kunnen horen. Ze herkennen trillingen uit water en groeien zo die richting op. Je raadt het al, naast trillingen in water hebben de trillingen uit muziek en zelfs je stem ook positieve invloed op je groene vrienden. Meerdere experimenten lieten zien dat ongeacht het soort muziek, planten beter groeien met een deuntje op de achtergrond dan in totale stilte.

Mooi Wat Planten Doen

En laat dit nou net het seizoen zijn om de kerstradio de hele dag aan te hebben! Moet je er niet aan denken om zes keer per dag Mariah langs te horen komen? Ook een goed gesprek met je plant heeft een positief effect. Onderzoek wijst uit dat planten positief reageren als je tegen ze praat: ze zijn intelligenter dan je denkt en vinden het dus fijn als we af en toe een positief gesprek met ze voeren.

Goed gesprek

Daarnaast zul je niet de enige zijn die dit doet: mooiwatplantendoen.nl deed onderzoek naar praten tegen je planten en 20% van ons doet dit al. Planten zijn naast huisdieren zelfs ons favoriete gespreksobject in huis.

Vooral vrouwen en mensen die alleen wonen, praten graag tegen hun planten, en met resultaat: de praters zijn niet alleen goed bezig voor de bloei van hun plant, maar ook voor zichzelf. Het blijkt dat zij zich meer ontspannen voelen als ze tegen hun plant gepraat hebben en zich meer verbonden voelen met de plant. Dit voelt je plant dus ook - wederzijdse feelgood vibes, wat wil je nog meer? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Psyche
  • Mooi Wat Planten Doen