Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van Haengbog tot Hygge, het binnenseizoen is geopend!

Hoe zorg je eens voor wat extra indoor geluk? The Korean Wave kan niemand ontgaan zijn; van literatuur, films, beauty, keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is. Haengbog Een...

Van Haengbog tot Hygge, het binnenseizoen is geopend!

Hoe zorg je eens voor wat extra indoor geluk?

The Korean Wave kan niemand ontgaan zijn; van literatuur, films, beauty, keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Haengbog

Een plek waar de mensen de tijd nemen voor elkaar en streven naar haengbog, blijvend geluk. Simpel gezegd: wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea.

Barbara J. Zitwer (auteur & literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs) werd op slag verliefd op Zuid-Korea en geeft je in Haengbog  een bijzonder persoonlijke kijk in de Koraanse cultuur. Ze neemt je mee van Seoul tot Jindo-eiland en van tafels vol traditionele gerechten naar de verstilling van eeuwenoude tempels.

Na elk hoofdstuk kan je zelf de keuken in duiken, met de Koreaanse recepten. En ze sluit elk hoofdstuk af met concrete handreikingen: de Zuid-Koreaanse wijsheden om gelukkig te worden én te blijven.

Hygellig

Heb je toch meer een klik met het Deense hygge, dan kun je je hart ophalen aan Hygge voor Thuis. Thuis is waar we veiligheid en troost vinden. Waar we onze maskers afzetten en samen zijn met de mensen van wie we houden. Terwijl de wereld om ons heen steeds onveiliger en ongrijpbaarder lijkt te worden en ons meer stress bezorgt, kunnen we thuis daaraan ontsnappen. 

Dus hoe kunnen we ons huis zo inrichten dat we er niet alleen leven, maar ook kunnen opbloeien? In dit boek combineert Meik Wiking onderzoek op het gebied van design en geluk om tot een antwoord te komen, zodat de plek waar we het meest zijn, ook het fijnst is. We citeren de collega's van Happinez:' Bladerend in dit boek wil je het licht dimmen, dikke sokken aantrekken en in dankbaarheid om je heen kijken.'

Sisu

Trekt kimchi en K-Geluk je niet en ís je huis al hartstikke hygellig, dan kun je je altijd nog verdiepen in Sisu, de Finse kunst om met kracht te leven. Gezien de crises waar we mee om de oren worden geslagen, is dit misschien wel het nuttigste boek om de winter mee door te komen.

Sisu wil zoveel zeggen als 'doorzettingsvermogen, volharding, een ijzeren wil om een bepaalde, vaak langdurige taak te voltooien.' Het gaat om innerlijke kracht, om veerkracht, om taaiheid, je niet te snel gek te laten maken en er het beste van te maken, ook als het allemaal even niet zo lekker gaat. Sisu is de reserve waar je op terug kunt vallen als je dénkt dat de rek eruit is. En sisu is een zin als: 'Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding.' Met zo'n instelling kom je de komende maanden hopelijk net wat makkelijker door.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in