Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Spaanse campagne: 'Elk vrouwenlijf is een beach body'

De zomer is van iedereen, ongeacht hoe je eruit ziet. Aan de ene kant is het een beetje betuttelend, een campagne om vrouwen aan te moedigen van het strand en de zee te genieten, ongeacht hoe ze eruit zien. Of we in de golven willen plonzen, maken we nog altijd zelf wel uit, toch? Anderzijds zijn...

Spaanse campagne: 'Elk vrouwenlijf is een beach body'

De zomer is van iedereen, ongeacht hoe je eruit ziet.

Aan de ene kant is het een beetje betuttelend, een campagne om vrouwen aan te moedigen van het strand en de zee te genieten, ongeacht hoe ze eruit zien. Of we in de golven willen plonzen, maken we nog altijd zelf wel uit, toch?

Anderzijds zijn er nog altijd veel vrouwen die liever niet in badpak of bikini rondlopen omdat ze zich er niet lekker in voelen omdat ze er niet uitzien als Doutzen Kroes of omdat ze gemene opmerkingen krijgen die ze niet zo makkelijk van zich af kunnen schudden.

En dan is het weer wél nuttig als de boodschap nog eens wordt benadrukt  dat elk lijf een strandlijf is en dat je er mag zijn. Dus ook met okselhaar, met één borst en met wat meer vlees op de botten dan het schoonheidsideaal waar we jaren mee zijn gehersenspoeld propageert.

De campagne werd deze week op sociale media gelanceerd door de Spaanse minister van Sociale Zaken, Ione Belarra, tevens leider van coalitiepartij Podemos. ‘Alle lichamen zijn geschikt voor het strand. Of voor de bergen. Ons lichaam moet worden verzorgd, gerespecteerd en genoten. De zomer is ook van ons’, tweette de 33-jarige minister.

Wat vind jij: goed signaal of overbodige boodschap?

UPDATE

Over de foto is inmiddels veel te doen en niet vanwege het idee erachter. Zo blijkt de liggende vrouw Britse Sian Green-Lord te zijn, die verbijsterd is dat haar beenprothese is weggewerkt, iets wat nogal indruist tegen de hele diversiteitsboodschap.