Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Opgelet! Deze 3 sterrenbeelden veroorzaken áltijd ruzie met kerst

Familieleden met een kort lontje? Ook dát kan een kersttraditie zijn (al kan het aan hun sterrenbeelden liggen...)

Green, broken glass Christmas ornament

Kerstmis staat in het teken van tradities, gezelligheid en lekker eten. Toch verlopen de feestdagen niet altijd zoals gepland. Deze drie sterrenbeelden veroorzaken veel stress, wat soms voor onenigheid of zelfs ruzies kan zorgen. Oeps!

Kerstmis is het feest van samenzijn. Stress, druk en hoge verwachtingen kunnen ervoor zorgen dat een scherpe opmerking resulteert in ruzie tijdens de feestdagen. Het probleem? Vaak is het een van onderstaande drie sterrenbeelden. Met hen erbij is een gevecht met Kerstmis haast onvermijdelijk.

1. RAM

De Ram staat bekend om z’n snelle (en zwarte) humor. Op gezellige familiebijeenkomsten zorgt dit sterrenbeeld met die puntige tong voor een lach (vooral na een paar glazen alcohol), maar dat doet hij of zij graag ten koste van anderen. Daarom moet de Ram tijdens de feestdagen eerst nadenken voordat-ie iets zegt: vraag je af of die ene brutale uitspraak wellicht iemand kan kwetsen.

2. WATERMAN

Wat vind je van het huidige kabinet? Hoe denk je over de klimaatcrisis? Watermannen gaan graag in gesprek aan de feesttafel. Ze zijn dól op discussies, vooral die waarin ze hun sterke overtuigingen kunnen uiten. Hoe heter, hoe beter. Kerstmis heeft voor dit sterrenbeeld weinig met harmonie te maken. De Waterman doet zichzelf - en dierbaren - deze kerst een plezier door zulke gevoelige onderwerpen niet ter sprake te brengen.

3. MAAGD

De perfectionistische Maagd wil het állerbeste voor de dierbaren met Kerstmis. De kalkoen ligt al in de oven en de zelfgemaakte koekjes en punch staan ​​al op tafel, voordat de eerste gast arriveert. Dat perfectionisme zorgt voor veel stress, waardoor dit sterrenbeeld tijdens de feestdagen een kort lontje heeft. Hij of zij heeft een duidelijk beeld van hoe een gelukkige kerst eruit moet zien, zonder ruimte voor spontaniteit of afwijking. Als er ook maar iets misgaat, slaat de stemming binnen enkele seconden om. Dus onthoud, lieve Maagd, wat er ook gebeurt: geniet heerlijk van het feest, het komt allemaal wel goed.

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Psyche
  • Getty Images