Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Hopelijk wordt ons uiterlijk minder belangrijk'

Laten we een beetje aardiger voor onszelf zijn #joggingbroek Psycholoog Liesbeth Woertman houdt zich al jaren bezig met de moderne fixatie op jong, mooi en slank blijven en de bijbehorende frustratie als het een en ander niet 'perfect' is. En dat terwijl de meeste mensen in het westen mooier dan ...

'Hopelijk wordt ons uiterlijk minder belangrijk'

Laten we een beetje aardiger voor onszelf zijn #joggingbroek

Psycholoog Liesbeth Woertman houdt zich al jaren bezig met de moderne fixatie op jong, mooi en slank blijven en de bijbehorende frustratie als het een en ander niet 'perfect' is. En dat terwijl de meeste mensen in het westen mooier dan ooit zijn, dankzij goede verzorgingsproducten, hygiëne en de tandarts.

Ze ziet de coronaperiode als een kans om eens wat milder naar je lichaam te kijken.  "Nu veel mensen thuiswerken en minder sociaal verkeer hebben, hoop ik dat ons uiterlijk minder belangrijk wordt," zegt Woertman in het Algemeen Dagblad. "We lopen misschien iets vaker in joggingbroek en gaan wat minder vaak naar de kapper. Je hoeft er echt niet prachtig uit te zien als je een half brood gaat halen, of je moet wel een héél leuke bakker hebben. Misschien dat deze coronatijd ons doet beseffen wat nou werkelijk belangrijk is. Dat je bijvoorbeeld met iets minder geld en meer vrije tijd kwalitatief gezien een fijner leven hebt."

Gouden tip? "Tevreden leren zijn met 'goed genoeg'. Besteed aandacht aan je uiterlijk, zorg dat je lekker fit bent, lach veel. En vooral: kijk met een vriendelijke blik naar jezelf en naar anderen. Geef elkaar complimentjes."

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in