Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het is beter je telefoon 's ochtends niet meteen te pakken

Lees je dit berichtje toevállig nog in bed? Terwijl je even, voordat je gaat douchen en ontbijten, een social mediarondje maakt om te kijken wat er allemaal gebeurt in de wereld? Onderzoek wijst uit dat het beter is als je daar even tien minuutjes mee wacht. Prikkels Door direct vanuit je slaap, ...

Het is beter je telefoon 's ochtends niet meteen te pakken

Lees je dit berichtje toevállig nog in bed? Terwijl je even, voordat je gaat douchen en ontbijten, een social mediarondje maakt om te kijken wat er allemaal gebeurt in de wereld? Onderzoek wijst uit dat het beter is als je daar even tien minuutjes mee wacht.

Prikkels

Door direct vanuit je slaap, de prikkels op te vangen die je van je mobiele telefoon krijgt, ben je meteen met de wereld buiten jezelf bezig en niet met jezelf?

Hoe voel ik me? Wat zijn mijn doelen vandaag? Heb ik nog afspraken vanavond? Allemaal vragen die worden ondergesneeuwd door dat ene nieuwsbericht, het rode icoontje op je Facebook of die groepsapp die gisteren nog even is doorgegaan zonder jou.

Proactief vs reactief

Volgens business analist Michael McQueen is het beter om de eerste 10 minuten van de dag aan jezelf te besteden in plaats van aan de buitenwereld.

Volgens onderzoek reageer je proactiever op situaties als je ’s ochtends de aandacht op jezelf gericht hebt en reactiever als je de dag met je telefoon begonnen bent.

Dat nemen we voortaan ter harte. En zeg nou zelf, nog even 10 minuutjes snoozen is toch ook best lekker.

Beeld: iStock. Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in