Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doen: 9 minuten voor jezelf nemen

Op het toilet, in bed – gun jezelf een break. Negen minuten, meer heb je er niet voor nodig om minder gestrest door te gaan met je dag, zo ontdekten zangeres Evi Hanssen, actrice Hilde De Baerdemaeker en huisarts Jutta Borms samen tijdens de lockdown. Sindsdien maakten ze al 42 meditatie-oefening...

Doen: 9 minuten voor jezelf nemen

Op het toilet, in bed – gun jezelf een break.

Negen minuten, meer heb je er niet voor nodig om minder gestrest door te gaan met je dag, zo ontdekten zangeres Evi Hanssen, actrice Hilde De Baerdemaeker en huisarts Jutta Borms samen tijdens de lockdown.

Sindsdien maakten ze al 42 meditatie-oefeningen (gratis te beluisteren op Spotify, YouTube en iTunes)...

en nu is er ook een boek van hun efficiënte, uit de praktijk geboren aanpak.

Handig boek 

 'Nog 9 minuten' (€ 25) bestaat uit drie delen met telkens zeven keer 'inspiratie voor meditatie'. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een QR-code die meteen naar het bijhorende YouTube-filmpje leidt.

De meditaties die Evi, Hilde en Jutta bedachten en inspraken, duren – je verwachtte het al - negen minuten, maar diep wetenschappelijk inzicht zit daar niet achter.

Er valt niets te leren

"De snoozetijd op je wekker duurt negen minuten", zegt  Evi in Het Laatste Nieuws "In plaats van terug in te dommelen, kan je dan perfect in je bed mediteren. Je hoeft er immers niet voor op een matje gaan zitten of een lotushouding aannemen, alleen luisteren. Iederéén kan mediteren. Er valt niks aan te leren, je doét dat gewoon. Het is niet meer dan letten op je ademhaling, je gedachten verzetten en de stilte opzoeken."

Inspiratie voor meditatie

"Hoe vaker je het doet, hoe sneller je die rust zal vinden. Het is ook niet iets wat lukt of mislukt. Het is een van de enige dingen in mijn leven die ik niet kan afmeten met het is goed of slecht, geslaagd of niet geslaagd.

Het feit dat je even hebt stilgestaan, op je ademhaling gelet, is sowieso goed. Soms zit ik tijdens een meditatie in mijn hoofd mijn boodschappenlijstje te maken, maar ook dat is oké."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in