Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Déze sterrenbeelden trekken altijd vervelende schoonmoeders aan

Bij de een gaat het soepel en gezellig, de ander heeft de pech dat het botst: déze sterrenbeelden trekken altijd vervelende schoonmoeders aan.

vrouw gefrustreerd

De relatie tussen een schoondochter en haar schoonmoeder is niet altijd even makkelijk: beiden strijden voortdurend om de liefde van de zoon/man en dat kan nog weleens voor vervelende situaties zorgen. Gelukkig wordt de strijdbijl meestal wel begraven, maar als je één van deze sterrenbeelden hebt, dan heb je flinke pech. Deze drie sterrenbeelden zijn vaak verwikkeld in een eeuwige strijd met hun schoonmoeder.

Tekst: Erandi Godinez

Leeuw

Leeuwen hebben vaak een dominante persoonlijkheid en je weet wat ze zeggen: mannen zoeken vaak een vrouw uit die op hun moeder lijkt. Het zal je dan ook niet verbazen dat Leeuwen vaak een koekje van eigen deeg krijgen en uiteindelijk opgescheept zitten met een schoonmoeder die nóg dominanter is dan dat zij zijn. Het gevolg? Moeder en schoondochter botsen geregeld met elkaar en vechten elkaar soms zelfs de tent uit.

Vissen

Vissen laten zich over het algemeen niet zo snel iets vertellen, maar zodra ze in de buurt zijn van hun schoonmoeder, verdwijnt hun sterke persoonlijkheid als sneeuw voor de zon. Ze hebben de neiging om zichzelf ondergeschikt te maken aan hun schoonmoeder en dragen haar op handen. Helaas maakt de schoonmoeder hier vaak op haar beurt weer misbruik van, waardoor er regelmatig irritaties ontstaan.

Kreeften

Kreeften zijn van nature erg emotioneel en gevoelig en vinden het belangrijk dat iedereen zich bij hun op hun gemak voelt. Ze verwelkomen hun schoonmoeder dan ook vaak met open armen, maar zijn soms net iets té lief. Schoonmoeders hebben hier een neusje voor en pikken de onzekerheid en goede aard van de Kreeft direct op en buiten het flink uit. Kreeften vinden het lastig om voor zichzelf op te komen en er ontstaat dan ook al vrij snel een dynamiek waarin de schoonmoeder het woord voert en Kreeften alleen maar ‘ja en amen’ zeggen.

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Psyche
  • Getty Images