Deze kleuren doen wonderen voor je productiviteit

Deze kleuren doen wonderen voor je productiviteit

Met een paar zitzakken en een plantje in de hoek, red je het niet. Gebruik deze kleuren als je je productiviteit tot grote hoogte wil zien stijgen (of juist niet)

Je brengt bijna net zo veel tijd door op je werk als thuis, dus onderschat je kleurgebruik daar zeker niet. Onderzoek wijst uit dat je van lichtpaars rustig wordt en van rood een beetje opgefokt. Onze collega’s van NU.nl vroegen aan werkcoach Anne-Lies Smal hoe het nu zit met die kleurenpsychologie.

De ‘magic’ kleur: Oranje

Oranje is het toverwoord als je samen ergens iets moois van wil maken, zegt Smal. "Een vergaderruimte met rood en oranje? Dat is heel goed gekozen. Rood activeert en zet aan tot hoge productiviteit. Als je dat combineert met oranje, de kleur van verbinding, creëer je de perfecte kamer voor een team."

De combi rood/oranje is een gouden combinatie, want rood activeert en oranje verbindt.

Maar pas op, rood kan ook té stimulerend zijn. Daarom ben je wel gebaat bij een wit/neutraal gekleurd bureau. Wit zorgt voor rust en ruimte.

Helemaal wit, maakt beslissingen nemen echter lastig, het geeft het gevoel van teveel mogelijkheden, volgens Smal. Als je het wit breekt met gele post-its of markeerstiften op je bureau (geel is goed voor je focus en concentratie), maak je het makkelijker voor jezelf om bij de les te blijven.

Lees ook: Anita's modeblog: De zomerkleur van 2019 is geel

Groen en planten doen het ook altijd goed, zéker in een kantoortuin. Die kleur staat voor ontwikkeling en ontspanning, maar ook dit is een kleur waarbij je moet waken voor een overdosis. Een moswand is daar een goede oplossing voor op kantoor, dan haal je ook de buitenwereld een beetje binnen.

Deze kleuren kunnen je ook helpen als je thuis werkt natuurlijk. 

Kantoorkleuren in het kort:

  • Wit: Rust en Ruimte
  • Geel: Focus en concentratie
  • Groen: ontwikkeling en ontspanning
  • Rood: Stimulerend
  • Oranje: Verbindend

Beeld: Niels Kehl via Unsplash. Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in