Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dág maatregelen! Maar mogen we deze 10 spelregels houden?

Niet alles aan de coronaregels was vervelend. Heerlijk, er kan versoepeld worden. Horeca en kroegen kunnen open, wie dat wil kan weer dansen en sjansen. Maar zijn er ook maatregelen die best mogen blijven? Nou en of! Anderhalve meter afstand houden is misschien wat veel van het goede, maar een bé...

Dág maatregelen! Maar mogen we deze 10 spelregels houden?

Niet alles aan de coronaregels was vervelend.

Heerlijk, er kan versoepeld worden. Horeca en kroegen kunnen open, wie dat wil kan weer dansen en sjansen. Maar zijn er ook maatregelen die best mogen blijven? Nou en of!

  1. Anderhalve meter afstand houden is misschien wat veel van het goede, maar een béétje meer respect voor elkaars persoonlijke ruimte koesteren is best fijn. Niemand verlangt terug naar als sardientjes in een lift of trein geperst staan, toch? #lichaamsgeur #slechteadem
  2. Lieve horecamensen, we begrijpen dat meer tafeltjes voor jullie meer omzet betekent en dat die zeer welkom is na de afgelopen twee jaar. Maar het was zó fijn om niet elkaars nek te zitten bij het uit eten gaan – kan een beetje extra ruimte misschien blijven?
  3. Handen wassen bleek een enorm effect te hebben op het uitblijven van buikgriep en gewone verkoudheid. Die houden we erin!
  4. Waar we echt absoluut niet naar terugverlangen zijn de verfoeide drie zoenen. Boks, buiging, zwaai, elleboog en namasteetje zijn inmiddels alom geaccepteerd. De handdruk mag best terugkeren, maar die drie zoenen? Hooguit voor intimi.
  5. Weet je nog, hoe het in 2019 doodnormaal was om je snipverkouden naar je werk te slepen, om daar de hele afdeling te besmetten onder het motto: 'Ik laat me niet kennen?' Zouden we nu nooit meer doen. En dat is voor iedereen fijn.
  6. Hoe top is het dat beeldbellen totaal is ingeburgerd? Zelfs de Queen heeft het op haar 95ste volledig omarmd. Prima manier om meer contact te onderhouden met mensen die te ver weg wonen om zomaar even bij langs te gaan.
  7. Voor een bescheiden bedragje kunnen meedoen aan een online cursus of kijken naar een livestream van een concert of voorstelling heeft het leven van mensen die om wat voor reden dan ook niet zo makkelijk de deur uitkunnen aanzienlijk verrijkt. Mag dat ook blijven? 
  8. In het verlengde van thuiswerken: meer ruimte om zelf je dag in te delen. En dus op een rustig moment even boodschappen kunnen doen of sporten. Fijn voor iedereen, want zo wordt het ook rustiger voor de mensen die niet thuis kunnen werken.
  9. Als souvenir van de coronapandemie willen we graag dat de kantoortuin onmiddellijk wordt opgeheven en thuiswerken mogelijk blijft voor wie dat wil en kan. Omdat je thuis zoveel productiever bent en je geen reistijd kwijt bent. Hybride werken als in een beetje thuis en een beetje op kantoor? Prima polderoplossing.    
  10. Op de toonbank uitgestelde waren staan bij de bakker en slager tegenwoordig onder een glazen stolp of zijn op een andere manier afgedekt. Dat is wel zo hygiënisch, tenzij je dol bent op door anderen ondergehoeste saucijzenbroodjes, natuurlijk.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in