Chinees Nieuwjaar: wat heeft het Jaar van het Konijn te bieden?

Chinees nieuwjaar konijn

Vanaf 22 januari begint volgens de Chinese jaartelling het Jaar van het Konijn. En dat is volgens velen goed nieuws, na het nogal, euh, gevaarlijke en opportunistische Jaar van de Tijger. Het Konijn staat namelijk symbool voor geduld, geluk en vrede en dat kunnen we nu goed gebruiken.

In China wordt het dan ook 'het jaar van de hoop' genoemd, met meer ruimte voor diplomatie, creativiteit, stabiliteit en positieve verandering. Ook genezing wordt vaak genoemd: denk dan in bredere zin aan het genezen van de planeet, maar ook aan gezonder en rustiger leven, met meer ontspanning.  

Stampertje
© Disney

In China wordt het Chinees Nieuwjaar vijftien dagen lang gevierd. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie – de levenden en de doden – en aan de rijke tradities van het verleden. 

Gucci
© Gucci

Modehuizen zijn inmiddels al helemaal into de konijnentrend: Gucci heeft de G-Timeless een update gegeven, Olivia von Halle heeft een konijnenpyjama en Kate Spade brengt konijnenoorbellen uit. Is het Konijn je als symbool wat te soft, even geduld: op 2024 begint het jaar van de Draak.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in