Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Al 6800 vrouwen deelden hun lengte en gewicht op TikTok

Tachtig kilo ziet er bij iedereen weer anders uit. Misschien dat de modewereld in Parijs er nog niet aan wil dat lichamen allerlei vormen en maten kunnen hebben, maar de moderne jonge consument is dat wel. Bodydiversity en bodypositivity is een van de prettige trends van nu, die lijven van mannen...

Al 6800 vrouwen deelden hun lengte en gewicht op TikTok

Tachtig kilo ziet er bij iedereen weer anders uit.

Misschien dat de modewereld in Parijs er nog niet aan wil dat lichamen allerlei vormen en maten kunnen hebben, maar de moderne jonge consument is dat wel.

Bodydiversity en bodypositivity is een van de prettige trends van nu, die lijven van mannen en vrouwen viert, ongeacht hoe die eruit zien. Het is een buitengewoon democratische beweging van gewone mensen, die zich niet langer laten vertellen hoe ze eruit zouden moeten zien.

Goed voorbeeld hiervan is #WeightIsJustANumber trend op TikTok, in gang gezet door een paar vrouwen met een grotere maat, die wilden aantonen dat hetzelfde getal op de weegschaal er bij iedereen weer anders uitziet. Het biedt ongekend veel vergelijkingsmateriaal dat niets te maken heeft met het perfecte plaatje en heel veel steun biedt aan mensen die menen 'er niet goed uit te zien'.  

@angelicaglowsup @happyfitkatie @summerskyeraine ♬ original sound - caesar

"Dit is hoe 113 kilogram er bij mij uitziet", deelde @angelicaglowsup openhartig. Ze bedankte ook @Happyfitkatie, die even daarvoor net hetzelfde deed.

@happyfitkatie the number on the scale doesn’t define you or your worth #bodypositivefitness #curvyfitness #selflove #loveyourself #gymgirl #lifting #fitness ♬ original sound - caesar

"Dit ben ik.108 kilogram. Het getal op de schaal definieert niet jou of jouw waarde."

Bloedeerlijke sisterhood

Nadat beide vrouwen hun video online plaatsten, volgden intussen al zo’n 6800 anderen die in alle eerlijkheid hun gewicht, lengte en lichaamsbouw met miljoenen anderen delen.

@ilonamaher Slowly learning my weight is just a number #beastbeautybrains ♬ original sound - caesar

Waaronder Amerikaans Olympisch atlete Iloha Maher: "Eindelijk aan het beseffen dat mijn gewicht gewoon maar een getal is", schrijft ze. Waarop haar fans reageerden: "Het ziet eruit als kracht. Het ziet eruit als vertrouwen."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in