Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

8 tips om (net als Iris Apfel) op een leuke manier 100 jaar te worden!

Tip 5? Dat zouden we allemáál moeten doen.  Als iemand bewijst dat je met honderd nog helemaal kunt meetellen, is het wel Iris Apfel, die de gezegende leeftijd afgelopen augustus bereikte. Om haar eeuwfeest te vieren, heeft H&M een collectie met het tijdloze stijlicoon gemaakt, Iris Apfel x H&M, ...

8 tips om (net als Iris Apfel) op een leuke manier 100 jaar te worden!

Tip 5? Dat zouden we allemáál moeten doen. 

Als iemand bewijst dat je met honderd nog helemaal kunt meetellen, is het wel Iris Apfel, die de gezegende leeftijd afgelopen augustus bereikte. Om haar eeuwfeest te vieren, heeft H&M een collectie met het tijdloze stijlicoon gemaakt, Iris Apfel x H&M, met bontgekleurde kleding, sieraden en accessoires.

Filosoof Joep Dohmen, emeritus hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, heeft zich jarenlang beziggehouden met de beste manier om ouder te worden. 

Joep (72): ‘Je moet aanvaarden en verdragen dat je schoonheid minder wordt. Weten dat het een wetmatigheid is die verbonden is aan ouder worden. Waarom hang je er zo aan? Waarom maak je er een catastrofe van? Weet je niet dat je als mens nog steeds gewaardeerd en geliefd bent? Hopelijk heb je verstandige mensen om je heen die je daar regelmatig op wijzen en je er zo nodig van weerhouden in het oneindige naar de cosmetische chirurg te gaan. 

Zijn tips:

  1. Blijf niet steken in spijt en verlies.
  2. Vergelijk jezelf niet voortdurend met je jongere ik.
  3. Vergelijk jezelf niet met mensen die er beter aan toe zijn dan jij.
  4. Onderhoud je sociale contacten goed.
  5. Bevrijd jezelf van overbodige ballast.
  6. Zoek een (nieuwe) oriëntatie.
  7. Laat je gezondheid niet je leven bepalen.
  8. Wees aardig voor jezelf

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in