Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 tips om je werk helemaal los te laten op vakantie

We zitten volop in de vakantietijd. Ben jij nu lekker weg en lees je dit op je mobiel op het strand? Heerlijk! Maar probeer je werkmail even niet te checken. Hier 6 tips om ultiem te genieten van je vrije tijd en ontspannen op vakantie te gaan. Volgens onderzoek* heeft 40% van de werkende Nederla...

6 tips om je werk helemaal los te laten op vakantie

We zitten volop in de vakantietijd. Ben jij nu lekker weg en lees je dit op je mobiel op het strand? Heerlijk! Maar probeer je werkmail even niet te checken. Hier 6 tips om ultiem te genieten van je vrije tijd en ontspannen op vakantie te gaan.

Volgens onderzoek* heeft 40% van de werkende Nederlanders heeft last van vakantiestress*. Hoe voorkom je dat?

1. Een goede voorbereiding

Zowel thuis als op het werk. Zorg ervoor dat je niet last-minute nog van alles moet regelen. Pak thuis ruim van tevoren je koffer in, en zorg op je werk voor een goede overdracht waar je genoeg tijd voor inruimt. Zo ga je zonder stress weg.

2. Neem eerst een paar dagen vrij

Als je vrije dagen het toelaten is het écht fijn om voor je vertrek nog even een dag of twee vrij te hebben voor al het geregel dat bij een vakantie hoort. Dan stap je helemaal ontspannen het vliegtuig of de auto in.

3. Maak duidelijke afspraken met collega’s

Om écht los te komen van je werkt, is het natuurlijk het beste dat je ook echt niet gestoord wordt. Maar soms is het even niet anders. Spreek van tevoren met je collega’s af wanneer ze je mogen storen en vraag ze eerst even te appen, dan kan je zelf bepalen wanneer je contact opneemt.

4. Maak ook duidelijke afspraken met je partner en/of gezin

Spreek, om irritaties te voorkomen en je grenzen te bewaken ook met jezelf én je gezin af wanneer je je werkmail checkt of even een telefoontje wilt plegen.

5. Lees een boek

Merk je dat je op je vakantieadres toch bezig bent met werk? Een boek lezen kan helpen om aan iets anders te denken. Kies een spannend of mooi verhaal waarin je je helemaal kunt verliezen.

6. Doe het na je vakantie nog even rustig aan

Heb je een fijne vakantie achter de rug? Probeer dat relaxte gevoel dan nog even vast te houden. Plan niet te veel afspraken in de eerste week dat je weer aan het werk bent en doe het rustig aan.

* Bron: Vakantiestress onderzoek 2017 van Goos Marketing Research, in opdracht van de NBPO.

Beeld: iStock. Bron: Monsterboard.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in