Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'50+ vrouwen zitten vol zelfvertrouwen en levenslust'

De dames van Wifty over daten na je vijftigste. Ben je het swipen op datingapps beu? Word je gek van goedbedoelde vragen over waarom je nog altijd single bent? Voel je je gefrustreerd omdat je je soulmate nog niet gevonden hebt? Valt het single leven je vooral zwaar tussen 21:00 en 05:00 uur, ook...

'50+ vrouwen zitten vol zelfvertrouwen en levenslust'

De dames van Wifty over daten na je vijftigste.

Ben je het swipen op datingapps beu? Word je gek van goedbedoelde vragen over waarom je nog altijd single bent? Voel je je gefrustreerd omdat je je soulmate nog niet gevonden hebt? Valt het single leven je vooral zwaar tussen 21:00 en 05:00 uur, ook bekend als 'het uur van de wolf'?

Ann Lemmens (64) en Hélène Van Herck (60), bekend van  platform Wifty – women in their fifties – schreven een survivalgids voor iedereen die zich minder alleen en meer verbonden wil voelen.

Geen overbodige luxe, want iedereen die zich aan (online) dating heeft gewaagd, weet dat je rekening moet houden met tegenvallers, oplichters, afwijzing en een lange adem. Maar dat wil niet zeggen dat er niet ook iets moois tussen mensen kan opbloeien.

(c) Wifty

(Not so) happy single biedt een stevige leidraad over hoe je het 't best aanpakt. Van goed op je geld letten en met laaggespannen verwachtingen naar een date gaan ('ga erheen met het idee dat je een kennis ontmoet') tot liever latten dan samenwonen als het klikt.

'Het gaat niet om die absolute leeftijd, het gaat om de joie de vivre die je uitstraalt'

Denk niet dat je op achterstand staat door je leeftijd, twintigers hebben net zo goed te maken met afwijzing. ‘Wauw, zo veel knappe vrouwen’, is de meest gehoorde opmerking van mannen op onze feestjes," zegt Van Herck in het Algemeen Dagblad.

"50-plusvrouwen zijn fantastisch, vol zelfvertrouwen en levenslust. Het gaat niet om die absolute leeftijd, het gaat om de joie de vivre die je uitstraalt. Om hoe je in het leven staat. Ben je nog nieuwsgierig en speels? Die energie is wat mannen waarderen, niet het jong zijn. Geef een man de kans je te leren kennen, dan valt dat leeftijdsaspect weg."

(Not so) happy single. Een radicaal plan om de liefde te vinden is verschenen bij Manteau (€ 25).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in