Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

1 oktober: Dag voor Jezelf, wat ga jij doen?

Nederland barst van de nationale dagen. Er is een dag voor alle vaders en een dag voor alle moeders, een dag waarop we extra lief zijn voor dieren en eentje voor de secretaresse. Maar een dag die helemaal in het teken van jezelf staat? Die bestaat nog niet. Eigenlijk bizar, vinden ze bij Hands Of...

1 oktober: Dag voor Jezelf, wat ga jij doen?

Nederland barst van de nationale dagen. Er is een dag voor alle vaders en een dag voor alle moeders, een dag waarop we extra lief zijn voor dieren en eentje voor de secretaresse. Maar een dag die helemaal in het teken van jezelf staat? Die bestaat nog niet. Eigenlijk bizar, vinden ze bij Hands Off My Chocolate. Daarom hebben roepen zij 1 oktober uit als de nationale Dag voor Jezelf.

Voor wie deze dag is? Voor iedereen die de hele dag bezig is dingen voor anderen te doen. Voor alle moeders die zichzelf constant op de tweede plek zetten. Herkenbaar?

Uit onderzoek van Hands Off My Chocolate blijkt dat ruim twee derde van de ondervraagden het moeilijk vinden om zichzelf op de eerste plek te zetten.

En moeders spannen hiermee de kroon; maar liefst 86% gaf aan zichzelf op de tweede plek te zetten. 80% wijzigt daarbij haar plannen meerdere keren per week, om zich aan te kunnen passen aan de kids.

Dus neem op 1 oktober tijd voor jezelf, boek een massage, neem een uitgebreid bad of een douche, of doe een dag he-le-maal niks, plof op de bank met je favoriete film en eet chocolade tot je misselijk wordt. En deel vooral niks, met niemand (en zeker niet je chocolade!).

Beeld: HOMC

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in