Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Word een held op sokken met de nieuwe Alzheimer Socks!

Koop een paar, steun onderzoek naar deze rotziekte.   Vandaag lanceert op Wereld Alzheimer Dag de nieuwe editie van Alzheimer Socks. Deze sokken worden verkocht om geld in te zamelen voor onderzoek door het Alzheimercentrum Amsterdam naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Wan...

Word een held op sokken met de nieuwe Alzheimer Socks!

Koop een paar, steun onderzoek naar deze rotziekte.  

Vandaag lanceert op Wereld Alzheimer Dag de nieuwe editie van Alzheimer Socks. Deze sokken worden verkocht om geld in te zamelen voor onderzoek door het Alzheimercentrum Amsterdam naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Want helaas is er nog altijd geen genezing mogelijk voor deze ziekte.

Alzheimer Socks zijn twee verschillende sokken en staan symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie en hun naasten dagelijks geconfronteerd worden. Door de sokken te dragen, steunen mensen zichtbaar de strijd tegen alzheimer en maken zij deze slopende ziekte bespreekbaar. Dit jaar is op de ene sok een kompas te zien, op de andere een kompas dat uit elkaar gevallen is. Dit symboliseert de ziekte, waarbij het kompas waarop je altijd vertrouwde stukje bij beetje uit elkaar valt.

Aandacht voor Alzheimer: "Elke. Stap. Telt"

Het doel van de campagne is om aandacht te vragen voor deze ziekte en om iedereen de kans te geven zijn of haar boodschap over Alzheimer te delen.

Dit jaar is acteur Pierre Bokma het gezicht van de campagne, die in het teken staat van het motto "Elke. Stap. Telt."

Omdat wandelen zo goed is voor de hersenen, zijn dit jaar ook Alzheimer wandelsokken te koop

Samen kunnen we namelijk stappen zetten tegen dementie. Ga eens wandelen met iemand die lijdt aan alzheimer of een andere vorm van dementie.

In het park, langs die geliefde plek, terug naar Memory Lane of gewoon een blokje om. Wandelen stimuleert de doorbloeding van de hersenen en dat helpt het geheugen. Daarnaast is sociaal contact belangrijk voor de hersenen. Om het wandelen te stimuleren en hier aandacht aan te geven zijn deze editie zowel standaard sokken als wandelsokken te koop.

Belang van onderzoek

De volledige winst van de sokken gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam, en dat is hard nodig.

'Met de juiste hulpmiddelen zijn we op goed weg om de oorzaken van de onderliggende ziektes op te sporen'

Prof. dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum: "In de afgelopen jaren zijn we steeds beter geworden in het tijdig stellen van een diagnose. Met de juiste hulpmiddelen zijn we op goed weg om de oorzaken van de onderliggende ziektes op te sporen. Zo komen we ook bij het vinden van de juiste medicijnen. Om het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen financieren, is het van groot belang dat we zoveel mogelijk sokken verkopen." 

De sokken zijn te bestellen op Alzheimer Socks en verkrijgbaar bij Jumbo, Bol.com, Jeans Centre en Picnic vanaf € 8,99.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in