Welkom in Küsnacht: 'The Ritz of Mental Health'

Welkom in Küsnacht: 'The Ritz of Mental Health'

Aan herstellen in stijl hangt een prijskaartje.

Waar kun je nu eens heen als je rijk en wereldberoemd bent, maar mentaal en/of fysiek in een dip zit? Dan ga je Küsnacht , een idyllisch stadje aan de oevers van het meer van Zürich.

Waar royals (waaronder naar verluidt ene mevrouw Grimaldi) wereldleiders en magnaten in checken om zich te laten behandelen op een manier die ze gewend zijn: in duizelingwekkende luxe.

Welkom in Küsnacht: 'The Ritz of Mental Health'

Küsnacht is de stad waar psychiater Carl Gustav Jung, een van de grondleggers van de psychoanalyse, zijn school voor analytische psychologie ontwikkelde. Het wemelt er nog altijd van de specialisten op dit gebied.

Het stadje telt drie exclusieve klinieken om te detoxen en te revalideren van wat er ook maar aan scheelt. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Paracelsus Recovery rekent tot wel 75.000 euro per week voor een behandeling.

Bij Calda Clinic is dat 95.000 euro en The Küsnacht Practise schurkt tegen de 100.000 euro aan. Daarvoor krijg je ultieme privacy, een prachtig uitzicht en alle comfort van de wereld.

The Küsnacht Practise

Volgens de Franse pers is dit de accommodatie waar prinses Charlene herstelt van haar 'vermoeidheid'. Patiënten – die heten hier cliënten – kunnen verblijven in een villa aan het meer of wat hogerop de berg, maar ook in een kasteeltje.  

Men behandelt er mensen voor 'persoonlijkheids- en eetstoornissen, depressie en angst en drank-, drugs-, medicijn- en gokverslavingen.' Ook George Michael zou zich er hebben laten behandelen. Neurofeedback is een van de methodes waarmee wordt gewerkt. 

Cliënten worden op het vliegveld opgewacht door een auto met chauffeur en een therapeut, voor het geval iemand koudwatervrees krijgt en terstond weer in de privéjet wil stappen. De accommodaties kunnen zich meten aan een vijfsterrenhotel. 

In de kliniek vervullen butlers en chef-koks alle wensen die binnen de behandeling vallen en het uitzicht mag er zijn.

Paracelsus Recovery

Ook Paracelsus Recovery pikt gasten op met een auto met chauffeur, maar dan zonder therapeut. Dit weerhield Russische oliarchen, Saoedische royals, politici en celebs...

... er niet van om toch in te stappen. Op de socials van Paracelsus wemelt het van de Hollywoodsterren, al is niet duidelijk of die zich er daadwerkelijk hebben laten behandelen. 

In de kliniek is een voltallige medische staf aanwezig, van psychiaters tot verpleegkundigen, aangevuld met butlers, chef-koks en personal trainers. Daarnaast staat er 24 uur per dag een Bentley met chauffeur paraat.

Per jaar worden er slechts zo'n 20 mensen behandeld, je kunt er terecht voor een second opinion, het 12-stappen programma tegen verslavingen, orthomoleculaire behandelingen en traumatherapie. Er is een vijfsterren-spa en er mag dan geen therapeut op het vliegveld klaarstaan, wie dat wil kan wel een therapeut krijgen om mee samen te leven (in het nette) tijdens de kuur, ter ondersteuning (lees: als oppas). 

Dat doe je dan in een verblijf als dit. Geen wonder dat het plaatsje bekend staat als 'The Ritz of Mental Health'! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in