Pink Ribbon 2022: koop de Omarmband, steun onderzoek naar borstkanker

Pink Ribbon 2022: koop de Omarmband, steun onderzoek naar borstkanker

Wees lief voor je lichaam, leer signalen tijdig kennen.

Op 1 oktober start de jaarlijkse borstkankermaand. Pink Ribbon, onderdeel van KWF Kankerbestrijding, vraagt deze maand aandacht voor iedereen die geraakt is door borstkanker: 1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Zelfliefde

Pink Ribbon 2022: koop de Omarmband, steun onderzoek naar borstkanker

Het thema van de borstkankermaand is dit jaar zelfliefde. Voor iedereen geldt dat zelfliefde belangrijk is. Door lief te zijn voor je lichaam leer je je lichaam goed kennen. Zo kun je eventuele signalen die kunnen duiden op borstkanker tijdig herkennen. Want over het algemeen geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter de vooruitzichten.

Enorme impact

Lief zijn voor jezelf in tijden van kanker is minstens zo belangrijk. Daarom vragen we dit jaar ook aandacht voor zelfcompassie. Zelfcompassie staat voor een positieve, warme en vriendelijke houding tegenover jezelf, zeker in tijden van tegenslag.  Zodat je jezelf leert te omarmen zoals je bent, na de diagnose en behandeling. Want kanker heeft niet alleen lichamelijk een enorme impact, maar ook mentaal.  

De Omarmband

Dit jaar heet de Pink Ribbon Armband de Omarmband. Want het leven gaat niet altijd zoals je hoopt of verwacht. En juist op die momenten is het belangrijk om dicht bij jezelf en elkaar te blijven. 

Pink Ribbon 2022: koop de Omarmband, steun onderzoek naar borstkanker

De nieuwe Pink Ribbon Armband is hét symbool om mensen met borstkanker te steunen. De twee met elkaar verweven hartjes staan symbool voor zelfcompassie en de steun die we aan vrouwen met borstkanker geven. Je kunt hem hier bestellen, maar hij is ook te koop bij o.a. Bruna, DA, Hunkemöller en Jumbo. De verkoopprijs is € 9,99, waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan borstkankeronderzoek. Met de opbrengst financiert Pink Ribbon onderzoeken die gericht zijn op betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in