Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Medina Schuurman (52): 'Ik werd juist dunner in de overgang'

Hormonen werken echt bij iedereen weer anders.   Actrice, schrijver en castingdirector Medina Schuurman (52) ken je Rozengeur & Wodka Lime en Penoza en misschien ook wel van haar podcasts met Isa Hoes waarin onder andere elk overgangstaboe wordt geslecht. Over de menopauze ging het ook in haar me...

Medina Schuurman (52): 'Ik werd juist dunner in de overgang'

Hormonen werken echt bij iedereen weer anders.  

Actrice, schrijver en castingdirector Medina Schuurman (52) ken je Rozengeur & Wodka Lime en Penoza en misschien ook wel van haar podcasts met Isa Hoes waarin onder andere elk overgangstaboe wordt geslecht.

Over de menopauze ging het ook in haar meest recente interview en wat ze vertelt, bewijst maar weer eens dat elke vrouw anders is.

‘Vanaf mijn elfde ben ik een gezondheidsfreak: vegetarisch eten, weinig snoepen," zegt ze in Mezza, het weekendmagazine van het Algemeen Dagblad. Ik leef nog steeds vrij gezond, alleen drink ik elke dag een glas wijn om een uur of vijf, dat is mijn momentje.

Soms doe ik aan kitchari-vasten: drie dagen een Indiaas bonengerecht eten. Goed voor de spijsvertering en het reinigt mijn lichaam.

Vroeger was ik te streng bezig met diëten. Ik had een eetprobleem en was als jonge dame obsessief bezig met mijn gewicht. Ik neigde naar anorexia en ben in therapie gegaan.

Er zit altijd iets onder dat eetgedrag, problemen die je moet oplossen als mens. Toen ik in de overgang kwam en hoorde dat je daardoor wel tien kilo aankomt dacht ik: o mijn god.

Dat is wrange humor; was je je halve leven bezig met slank blijven, krijg je dit?! Maar ik werd juist dunner. Dat is wel leuk aan de overgang, je wordt meer jezelf, minder zin in gedoe, meer ontspannen. Zo van: dit is het en daar doe je het maar mee.’

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in