‘Gezochte liefde is goed gevonden, ongezochte liefde echter beter’. William Shakespeare.
Deze spreuk staat op de trouwkaart van mijn ouders. Toen ik nog heel jong en naïef was, vond ik dat superromantisch en was ik het er helemaal mee eens. Inmiddels ben ik (een beetje) wijzer en genuanceerder en weet ik dat het niet zo simpel is.

Als je boven de 25 bent, werkt, en druk bent met van alles, is het niet heel vanzelfsprekend dat je bij de supermarkt tussen de ananas en de wasabi nootjes de liefde van je leven ontmoet. Op de sportschool heb je misschien wel een abonnement, maar dat wil niet zeggen dat je er ook elke week twee keer komt, en als je ook nog kinderen hebt, en/of zorg voor familie, heb je nóg minder tijd om te daten. Bovendien ben je aan het einde van de week vaak zo gaar dat je niet eens meer zin hebt om te koken, laat staan om naar een loungebar / café te gaan om daar doelbewust leuk te gaan zitten zijn en datingmateriaal te spotten. Dus hoe fijn is het dan, als je de optie hebt om thuis op je eigen bank, laptop op schoot, op datingsites te kijken of er iemand is waar je wél voor van de bank wilt komen?

Dat, óf je geeft je op voor Married At First Sight, ook wel bekend als MAFS. Want ook dat kan. Maar jee, hoe heftig is dat… Trouwen met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Nog nooit hebt gezoend. Zelfs geen foto van hebt gezien. De allereerste keer dat je elkaar ziet, is op je huwelijksdag.

Lees ook: 'Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?'

Toen het programma vorig jaar voor het eerst werd uitgezonden en ik de ‘teasers’ zag, besloot ik zo ongeveer direct om niet te kijken. Gekkenhuis en sensatiebelust, waren maar twee van de classificaties die ik hardop uitsprak. Maar tegelijkertijd was ik ook nieuwsgierig: wat voor ‘soort’ mens doet hieraan mee? En vooral ‘waaróm?’ Dus halverwege ben ik toch gaan kijken. En ik was geïntrigeerd. Bovendien was er één koppel, Bram & Patty, dat zó ontzettend leuk was dat ik toch echt wel wilde weten hoe het met hen ging. Toegegeven, ik ben een sucker for romance, maar je zag direct de klik. Voor wie het gemist heeft: zij zijn nog steeds bij elkaar.

Nu is het 2e seizoen begonnen en kijk ik vanaf de eerste aflevering. Comfortabel op de bank met m’n lief naast me en een glas wijn in m’n hand is het makkelijk om hardop van alles te bedenken en te vinden. Dat gaat vooral over die waarom-vraag... Waarom doe je mee? Waarom denk je dat dit werkt?

Er is natuurlijk best veel voor te zeggen om te vertrouwen op de wetenschap, en hoe a-romantisch ook, de verstandshuwelijken van vroeger waren echt niet allemaal doffe ellende. Bovendien, hoe vaak hoor je niet ‘word eerst eens vrienden’ of ‘trouw met je beste vriend’. Alhoewel ik ernstig betwijfel of dat laatste erg bevorderlijk is voor je sexleven, is het in alle eerlijkheid waarschijnlijk slimmer dan trouwen met iemand die in elk opzicht je tegenpool is. Want het gebeurt ook heel vaak dat mensen die hopeloos verliefd zijn er na een jaar achterkomen dat tegenpolen maar tijdelijk aantrekken. De magneet verliest wat werking, zeg maar. Alleen, trouwen met iemand die je misschien niet eens echt aantrekkelijk vindt? Pfoeh… aantrekkingskracht luistert best heel nauw. Je zult maar allergisch zijn voor flaporen, of per definitie niet op blond vallen.

Want het oog wil toch ook wat? We kunnen met z’n allen heel sociaal-wenselijk zeggen dat uiterlijk er niet toe doet, maar ik ben zelf dus echt nog nooit op iemand afgestapt met het idee van ‘nou, jij ziet er zo onappetijtelijk uit, jij moet wel ontzettend leuk zijn’. Niet eens misschien. En om nu geblinddoekt aan iemand te gaan snuffelen om te ontdekken of we lichaamsgeurtechnisch lekker matchen...mwah. Het is misschien wel een goeie openingszin: ‘Hai, mag ik even aan je ruiken om te weten of we bij elkaar passen?’

Zelf ben ik er zo één die een lijstje had met punten waaraan mijn ideale partner moest voldoen. Ja, ze bestaan echt. Bovenaan: lang, donker en lekker. Direct daaronder: slim. Verder: ambitieus, niet meedogenloos, maar wel met een streven. Niet het type dat witte sportsokken draagt. Uiteraard een goed gevoel voor humor en zo nog wat puntjes.

Lucky me: ik ben met m’n neus in de boter gevallen, want hij voldeed, en voldoet, aan alle bovenstaande aspecten. Vind ik. En daar gaat het om. Want als je iemand leuk vindt, écht leuk, dan doet dat lijstje er natuurlijk voor geen meter toe en boeien die sportsokken ook niet. Dat lijstje is alleen voor als je twijfelt.

Ik heb ook een keer een date gehad met iemand die kleiner was dan ik. Wat best wel een afknapper was, want op zijn profiel stond 1.75m. Ik droeg hele lage hakken, 4 cm ofzo, en ik keek óp zijn hoofd. Enige logische conclusie: Behalve ‘te klein’ was hij dus ook aan het liegen. Niet echt een aanbeveling. Maar los daarvan: Ik wil weg kunnen kruipen bij mijn vent. Gelukkig is Lief 1.92m, en ben ik ook met mijn hoogste hakken nog steeds kleiner. Klinkt dit oppervlakkig? Vast. Maar ik weet dat ik niet bepaald alleen ben met mijn mening. Hoe gelijkwaardig we in het dagelijks leven ook zijn, bijna alle vrouwen die ik ken zeggen ronduit geen man te willen die kleiner is dan zij. Ik gok dat het iets te maken heeft met Mars & Venus en oerinstinct en genen.

En daar kijken de makers van MAFS dus ook naar: een bioloog, psycholoog, seksuoloog en theoloog kijken samen naar je genen, je DNA, wat je leuk vindt, en wat ervoor zorgt dat je rechtsomkeert maakt.

Al jarenlang wordt onderzocht waarom we de ene persoon wel aantrekkelijk vinden en de andere niet. Veel klinkt best aannemelijk. De deskundigen van MAFS zeggen dat je ‘het een kans moet geven om te groeien’. Maar ik ben toch echt één van die mensen die zegt ‘die klik moet er zijn’. Dat ‘o, jij bent leuk!’-gevoel.

Lief en ik, wij hebben elkaar leren kennen op Parship. Daar vul je een uitgebreide psychologische test in, en vervolgens koppelen zij je aan goede ‘matches’, zónder foto. Je bepaalt zelf wanneer iemand je foto’s mag zien. Wij hadden een match van 78%. Ik heb geen idee of dat voor MAFS veel is of niet, maar Lief en ik zijn inmiddels ruim tien jaar heel gelukkig samen ;)

En dat gun ik iedereen. Dat je elkaar leert kennen op een onconventionele, opzienbarende manier, maakt het misschien wel juist nog beter. Je duikt direct het diepe in met elkaar. Als de kandidaten van MAFS op deze manier hun levenspartner vinden, vind ik dat geweldig. Wat ik wél direct grondig zou testen als ik hen was, is of je partner lekker zoent. Sorry, maar zoenen is belangrijk. Als je samen niet lekker kunt zoenen, geef ik je weinig kans. En wat die spreuk aangaat: Laten we het er maar op houden dat Shakespeare van een ander tijdperk is ;)

Reacties (9)

Halima Omar
10/9 | 

Allemaal dankzij dr. Ajayi was ik in staat om mijn man terug te krijgen, het lijkt allemaal een droom toen het gebeurde omdat we bijna een jaar gescheiden waren en die periode was een van mijn ergste momenten in mijn leven omdat ik echt van mijn man houd. Ik heb hem in de zak gestopt om naar huis te komen om bij mij en mijn kinderen te zijn, maar hij weigerde. Mijn vriendin Doris vertelde me hoe ze in staat was om haar man terug te winnen met de hulp van de spreukenmaker Dr Ajayi omdat ze door een scheiding gingen, ze zei dat hij haar hielp om vrede terug te brengen in haar huis ik heb geen andere keuze dan te geven de spell-caster Dr Ajayi een poging, ik schreef hem op zijn WhatsApp-nummer: +2347084887094 en legde hem dingen uit. Hij zei me kalm te zijn en bepaalde dingen die gedaan moesten worden om mijn huis terug te krijgen.Ik volgde zijn instructies, na drie dagen van de betovering kwam mijn man thuis met een grote teddybeer en vroeg me om hem te vergeven voor al zijn fouten en vandaar tot op de dag van vandaag is mijn familie met liefde vervuld. Neem vandaag nog contact op met dr. Ajayi, de spreukgever, hij heeft oplossingen voor alle levensproblemen, wees niet verlegen voor uw problemen, u moet contact met hem opnemen op Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com voor een blijvende oplossing.

dayennevanleenders@gmail.com
Joined19.9.2020
11/9 | 

Mijn vriend kwam op een dag thuis en zei dat het voorbij was tussen ons, hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is.. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
12/9 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend kon het niet schelen en elke keer dat ik probeerde de relatie te verlaten, zal hij terug blijven komen om me te smeken en als ik weer bij hem ben, zal hij zo mishandelen dat ik wist dat er iets mis was, dus ik zoek hulp op internet wanneer Ik zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via whatsapp en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen, dus ik geloofde hem en probeerde het, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is. Neem contact met hem op via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

alfonsovazquez141@gmail.com
Joined3.9.2020
13/9 | 

Hallo kijkers online, ik ben Alfonso Vázquez en ik ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik werd geholpen om mijn vrouw terug te krijgen. Ik was een cheat en mijn vrouw betrapte me verschillende keren. Ik probeerde mezelf te repareren en elke keer belandde ik keer op keer vals spelen. Ik denk dat ik niet besefte wat ze voor me betekende totdat ze me met rust had gelaten. Ik begon een manier te vinden om haar terug te krijgen, maar niets leek perfect te werken totdat ik een artikel tegenkwam over Heer Zakuza die wereldwijd veel mensen hielp om hun relaties terug te krijgen. Ik nam contact met hem op via zijn WhatsApp-nummer via + 1 740-573-9483 en hij verzekerde me dat mijn vrouw binnen 48 uur bij mij terug zou komen met zijn krachtige magie en ik betaalde 410 euro voor de materialen die nodig waren voor het werk. Verrassend genoeg kwam mijn vrouw na 2 dagen terug naar huis en zei dat ze nog steeds van me houdt en ik heb gezworen haar nooit meer te bedriegen. Allemaal dankzij Lord Zakuza. WhatsApp hem via + 1 740-573-9483 of e-mail hem via: lordzakuza7@gmail.com

joymongan@yahoo.com
Joined5.9.2020
14/9 | 

mijn naam is Joy Mongan ben erg blij vandaag omdat ik mijn lening van 7000 euro heb gekregen van sabinhelps vermogensbeheer, je kunt contact opnemen met agent Karin Sabine sabinhelps@gmail.com of whatsapp + 79267494861. voor meer informatie over hoe je je lening kunt krijgen, niet doen vergeet haar te vertellen dat ik je voorstel.

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
16/9 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend kon het niet schelen en elke keer dat ik probeerde de relatie te verlaten, zal hij terug blijven komen om me te smeken en als ik weer bij hem ben, zal hij zo mishandelen dat ik wist dat er iets mis was, dus ik zoek hulp op internet wanneer Ik zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via whatsapp en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen, dus ik geloofde hem en probeerde het, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is. Neem contact met hem op via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Bezoeker
17/9 | 

I really want to appreciate LAPO microfinance for providing a loan of $9000 to take care of my sick child. if you need an urgent loan avoid fraud by fake lenders and apply via email from real loan company lapofunding960@gmail.com
WhatsApp +447883183014

emily keeton
18/9 | 

Ik ben vandaag blij, bedankt Joshua Benjamin-leningsmaatschappij voor de lening die aan mij is verleend. Terwijl ik probeerde een lening te krijgen, werd ik verschillende keren misleid totdat ik de leningmaatschappij Joshua Benjamin tegenkwam, die me een lening van $ 23.000 gaf om voor een ziek kind te zorgen. Als u vandaag een echte geldschieter nodig heeft. Contact via e-mail: joshuabenloancompany01@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising