Overal lees ik over ondernemers en organisaties die uit alle macht proberen hun bedrijf proberen in te richten naar ‘onze nieuwe werkelijkheid’, ons nieuwe normaal.

En dat nieuwe normaal, dat zou dan inhouden dat we in het vervolg altijd 150 centimeter afstand houden van elkaar. In de bus en in de trein, maar ook op kantoor, in de sportschool en bij de tandarts. In het restaurant en op het terras. Nog los van alle praktische hindernissen die daarbij komen kijken - en dat zijn er zoveel dat de moed me bij voorbaat al in de schoenen zakt, want op die manier zie ik heel veel (kleine) zelfstandigen binnen afzienbare tijd failliet gaan - kijk ik naar de ‘zachte aspecten’ van zo’n samenleving. En dan moet ik huilen. Ja, alweer. Ik ben veranderd in een wandelende huilebalk…

Ik wíl helemaal geen ‘anderhalve-meter-maatschappij’. Ik wil met familie en vrienden kunnen afspreken en ze een knuffel geven wanneer ik ze zie. Tegen elkaar aanhangen van het lachen én huilen. Schouder aan schouder, arm-in-arm-gehaakt (vals) meeblèren bij een concert. Wanneer ik op kantoor ben, wil ik gewoon naast iemand kunnen gaan zitten en samen naar het beeldscherm kijken om te bespreken hoe we iets gaan oplossen. Een kop koffie geven zonder angst te hebben dat handen elkaar raken.

Van de week postte een kennis op Facebook dat zij op 11 maart voor het laatst een knuffel had gehad. Ze vond dat ze daar niet over mocht klagen, dat er veel ergere dingen zijn. Terwijl, huidhonger, dat is afschuwelijk, dat is zó ontzettend eenzaam. En als die 1,5 meter straks écht wordt, officieel wordt, dan hou ik mijn hart vast voor ons allemaal. Want niks is zo helend als een welgemeende knuffel, een arm om je heen als je het moeilijk hebt, verdrietig bent. Niets is fijner dan elkaar vastpakken en een dansje maken van vreugde als iets juist helemaal leuk is. Nieuwe baan, nieuw huis, nieuwe liefde, wat dan ook.

Ik ben heel erg van het aanraken. Als ik zo’n ‘foute-man-op-invloedrijke-positie’ was, had ik allang in de MeToo-problemen gezeten. Gelukkig is dat niet zo en sla ik dus wel een arm om een collega heen, raak ik die arm even aan in het voorbijgaan, en geef ik knuffels aan de mensen die ik graag zie. En dat mag straks definitief niet meer? Gewoon helemaal niet? Hoé dan? In plaats van een run op wc-papier, voorzie ik dan een run op antidepressiva. En op honden en katten, dat ook, want die mogen we gelukkig nog wel gewoon knuffelen.

Waar ik overigens wél één hele duidelijke kanttekening bij plaats: een huisdier is voor het leven, niét voor even. Als je er niet goed voor kunt zorgen, inclusief de onvermijdelijke dierenartskosten, laat het dan vooral (!)

 

Reacties (3)

Linda Mark
5/3 | 

HOW I GOT MY LOAN FROM THIS GREAT COMPANY

Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

They offer all kinds of loans

Short-
term loan (5_10 years) Long-term loan (20_40)
Medium-term loan (10_20)
They offer a loan to
Home loan ............., Business loan ........ Debt loan .......
Student loan .........., loan for business start-up
Business loan ......., Business loan .............. etc
Email .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
When it comes to financial crisis and loan then David Wilson financial loan is the place to go please tell him I Mrs. Linda McDonald wished you good luck ... ....

fayemiller041@gmail.com
Joined24.3.2020
6/3 | 

Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me in te schrijven op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws, en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op + 79267494861

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising