Lieve lezer, op de eerste dag van dit spiksplinternieuwe jaar wens ik je als belangrijkste natuurlijk een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar!

Laat maar zitten
Maar, met een nieuw jaar komen ook weer de onvermijdelijke goede voornemens. Ik doe er al jaren niet meer aan, want waarom wachten tot 1 januari als je iets wilt veranderen? Bovendien is 1 januari bij uitstek een verkeerde datum om iets nieuws te beginnen. Elk jaar komt het terug in het nieuws: we beginnen op 1 januari vol goede moed om vervolgens op 12 januari het bijltje er weer net zo vrolijk bij neer te kwakken. Zo langzaamaan kun je een complete boekenkast vullen met de artikelen die erover geschreven zijn. En dan dus vooral over het waarom ze bijna altijd mislukken.

Dit is veel leuker
Daarom heb ik iets waar je wél blij van wordt: zoek een lege, liefst glazen, pot. Eentje die er een beetje leuk uitziet, want je gaat ‘m daar neerzetten waar hij goed zichtbaar is. Op de eettafel, of je koffietafel bijvoorbeeld. Zet de pot op een dienblad, met een kaarsje erbij of een mooie bloem. Kortom: maak er echt een speciaal plekje van.

Elke week één ding
Schrijf vanaf nu elke week een briefje met daarop iets fijns wat je hebt meegemaakt, plus de datum. Dat kan een groot ding zijn, zoals een vakantie, maar ik heb het juist ook over de kleine dingen: dat je koffie op bed kreeg van je partner of je kind. Dat je fijn hebt gewandeld, en genoten hebt van de zon. De verse bos bloemen die zo op tafel stond te shinen. En doe er natuurlijk gerust een foto bij!

Oudejaarsdag 2020
En wanneer komend jaar 31 december weer daar is, zet dan een lekkere kop thee of koffie, en pak die pot met 52 briefjes. Lees over het mooie jaar, herbeleef die speciale momenten en geniet opnieuw van al die momenten die je het afgelopen jaar hebben ontroerd en hebben laten lachen.

Maak er een mooi 2020 van!

Lieve groet,

 

Sylvia

 

Reacties (1)

Christy Walton
2/1 | 

Op zoek naar een schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, autoleningen, studentenleningen, persoonlijke leningen, risicokapitaal, enz.! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een lage en redelijke rentevoet van 2%. E-mail naar: christywalton355@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising