Wie heeft eigenlijk ooit bedacht dat een minirok niet meer kan na een bepaald leeftijd? En hoe komt het dat zelfs ík me aan die 'dresscode' ging houden vanaf mijn vijftigste?

Dus dank Brigitte Macron, first lady van Frankrijk, dat je gewoon met 65 jaar bij officiële gelegenheden een mini-jurk draagt. Natuurlijk wel zoals een echte ‘Francaise’ betaamt van bekende Franse mode-ontwerpers zoals Louis Vuitton, Balmain, Alexandre Vauthier etc.

Waar moet je op letten als je voor een minirok gaat?

1. Bijna iedereen heeft een andere vorm benen, het staat het mooiste als de zoom van de jurk precies op het smalle gedeelte van je bovenbeen valt. Zo lijken je benen direct smaller en langer.

2. Doe zoals Brigitte Macron en draag geen panty! Niets mis met blote benen. Zorg wel dat je je benen goed verzorgt met bodylotion, bijvoorbeeld Nivea ‘bruin zonder zon’ bodylotion.

3. Bij een korte rok gaat de aandacht naar de benen, draag daarom schoenen die je benen mooier maken en de aandacht niet afleiden. Het mooiste is een blokhakje. Hoge hakken maken de look snel ordinair.

4. Als je voor mini kiest, hou dan de rest van je ‘look’ een beetje gekleed. Oftewel: kies of voor blote benen, of voor blote armen, of voor een diep decolleté. Maar het liefst niet alle drie in één outfit.

5. Denk bij het dragen van een mini-jurk wel een beetje aan je lichaamshouding. Benen over elkaar als je zit, en door de knieën als er gebukt moet worden.

6. Met een colbert over je mini-jurk geef je de outfit direct een business look.

Dit zijn de mijn favoriete mini-jurken:

Lichtroze jurk met kant Dorethy Perkins € 64,95

 

2. Rode jurk met korte mouw en grote horizontale ruche &Other Stories  € 79


3. Romantische ruches en gesmokt chiffon Alexa Chung € 545


 

4. Jersey jurk met ruitdessin Claudia Sträter € 139,95

 

5. Mini-jurk met gebreide pied-de-poule ruit Balmain € 1.595

 

6. Gestreepte tricot polo jurk Marc Jacobs € 595

7. Gebreide jurk van tweed met rode details Gucci € 2.200

8. Bloemenjurk met wijde volantmouwen H&M € 29,95

9. A-lijn jurk met paisley print Sandro € 265

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising