Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 fashionable wintersport-trends van dit seizoen!

Tuurlijk, skikleding moet vooral functioneel zijn en goed zitten. Maar als Nouveau's modecoördinator Anita diep in jaar hart kijkt, vindt ze het niet héél erg om er in de sneeuw ook nog eens smashing uit te zien. Ze zet de Tiefschnee Trends van nu even voor je op een rij! Nu in sneltreinvaart all...

Anita Willemars

Tuurlijk, skikleding moet vooral functioneel zijn en goed zitten. Maar als Nouveau's modecoördinator Anita diep in jaar hart kijkt, vindt ze het niet héél erg om er in de sneeuw ook nog eens smashing uit te zien. Ze zet de Tiefschnee Trends van nu even voor je op een rij!  

Nu in sneltreinvaart alle coronabeperkingen opgeheven worden, reizen veel mensen alsnog af naar de wintersportgebieden.

Ik ben één van die velen, en ook al wil ik er niet aan mee doen, ik betrap mezelf erop dat ik toch gevoelig ben voor de fashiontrends en ski-chic op de piste wil staan.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je skipak warm en waterdicht is. Maar de volgende stap is vaak dat je toch een beetje met de skitrends mee wil doen. Als je niet oplet ben je een vermogen kwijt aan skikleding die je maar één week per jaar draagt. Denk dus goed vooraf goed na waar je je geld aan wil uitgeven.

Shoppingtips

  • Koop je skikleding vooral voordat je gaat skiën. In dat leuke wintersportdorpje is alles namelijk drie keer zo duur.
  • Investeer in een goede basic broek en jas die warm en waterdicht zijn. Je hebt er jaren plezier van en kunt ze combineren met ‘betaalbare’ trenditems, zoals een extra jas, die je op de piste kunt dragen, maar waar je ook thuis plezier van hebt.  
  • Wissel met accessoires, een blitse skibril leukt direct de hele outfit op.

Dit zijn de 5 wintersporttrends waar je dit jaar in gezien wil worden:

1 Vrolijke kleuren

Het is een winter vol vrolijke en felle kleuren op de piste. Denk feloranje, helderrood, en appeltjes groen. De kleuren met elkaar combineren is nog hipper. Een beetje colourblocking, dus. Vind je dit ‘too much’, combineer een felle kleur dan met wit of zwart.

Gele jas Brunotti via Decathlon € 169

Colourblocking groen/blauwe dons jas Zara € 199

Colourblocking jas en broek Tommy x Rossignolbroek 349 jas € 369

2 Prints

Je ziet het al wat langer, prints op skikleding, maar deze trend blijft en wordt steeds groter. Van jassen met kleine wintersportmotieven tot hele outfits in ruiten of dierenprints. Bij twijfel, kies vooral eerst voor  betaalbare accessoires met je favoriete prints, voordat je 5 jaar aan een peperduur skipak met een slangenprint vastzit.

Jas Moncler € 1500

Jasje met dierenprint € 649

Geruite en doorgestikte donsjas Perfect Moment € 700

3 De jumpsuit

Het geeft mij nog altijd een soort James Bondgevoel, zo’n ‘all in one’ skipack met rits middenvoor, maar feit is dat ze met het jaar populairder worden. Het voordeel is dat ze lichaamsvormend zijn en omdat het een gesloten pak is, komt er nergens sneeuw binnen als je valt. De ski-jumpsuits met sixties vibes zijn dit jaar het populairst. Dus met contrasterende ceintuur in de taille.

Oranje ski jumpsuit met nepbont Goldbergh € 749

Zwart/wit jumpsuit Nikkie € 465

Rood skipak C&A € 79,95

4 Retro à Lady Gaga in House of Gucci

De wintersportscenes uit House of Gucci zijn een lust voor het oog. Niet verwonderlijk dus, dat de witte skipakken voor mannen direct beter verkocht werden. De stijl is een beetje retro gecombineerd met jaren ’80. Dus nepbontkragen, en veel zwart, wit en klassiek rood.

Trui Perfect Moment € 290

Klassieke donkerrode jas Decathlon € 49,95

5 It’s in the details

Een goed skipak gaat jaren mee, mijn skibroek draag ik al 10 jaar met veel plezier. Combineer je basisoutfit met verschillende accessoires om je outfit een ‘fashionable touch’ mee te geven. Of dit nu is met een witte nepbontmuts a la House of Gucci of een helm in dierenprint. Voordeel van deze winter is dat de warme skiboots ook als gewone schoen te dragen zijn. Heb je in ieder geval het hele seizoen lekkere warme voeten.  

Ski schoenen CHA € 259

Skibril die paars oplicht in de zon Decathlon € 29,95

Skilaarzen Balmain € 790