Het lijkt wel kerst deze warme vrijdagmiddag! De fonkelnieuwe zomerfoto's van de Oranjes rollen binnen, en wat zijn ze prachtig.

Koning Willem-Alexander (51), koningin Máxima (47), kroonprinses Amalia (14) en prinsessen Alexia (13) en Ariane (11) poseerden vanmiddag (vrijdag) thuis bij Villa Eikenhorst voor de verzamelde fotografen. En het kón natuurlijk niet anders of dat zou prachtige foto's opleveren. Al hadden we stiekem natuurlijk wél gehoopt op een cameo van de zeven nieuwe gezinshondjes...

More content below the advertising

Gelukkig was het gezin zelf natuurlijk óók prachtig, met Máxima in fantastisch denim (matching bij het blauwe pak van de koning), Amalia on trend in bloemenprint, Alexia in luchtig groen en Ariane in zomers wit met roze-rood. De immer goed meewerkende (en nederige) koning ging zelfs even op zijn knie, zodat zijn mooie vrouwen extra konden shinen voor de camera's. Wat een heerlijke familie!

De koning op een knie? Alles voor zijn stralende vrouwen...

Máxima en haar meiden

Alexia, wat ben je prachtig (en wat kijkt de familie gezellig toe)!

Met de zomershoot van 2018 keren de Oranjes terug naar traditie. Vorig jaar togen ze met z'n vijven naar Warmond aan de Kagerplassen, in Zuid-Holland voor enorm Hollandse kiekjes. Dit jaar werden er weer gewoon foto's thuis in Wassenaar gemaakt (al was de setting voor de voordeur wel nieuw). Het is de laatste keer dat het gezin zich bij de Eikenhorst laat fotograferen: volgend jaar om deze tijd wonen de Oranjes als het goed is in Paleis Huis ten Bosch.

Wat is de koning trots op onze prachtige kroonprinses

En natuurlijk op zijn geweldige vrouw!

De zomerfotosessie is het officieuze debuut van het zomerseizoen voor het koninklijk gezin. De meiden hebben vanaf nu zomervakantie, en het is de verwachting dat het gezin spoedig naar een warm oord vertrekt. Misschien wel naar Griekenland. Hoe het ook zij: wij zullen ze missen en wensen ze een hele fijne vakantie.

Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in