Het lijkt wel kerst deze warme vrijdagmiddag! De fonkelnieuwe zomerfoto's van de Oranjes rollen binnen, en wat zijn ze prachtig.

Koning Willem-Alexander (51), koningin Máxima (47), kroonprinses Amalia (14) en prinsessen Alexia (13) en Ariane (11) poseerden vanmiddag (vrijdag) thuis bij Villa Eikenhorst voor de verzamelde fotografen. En het kón natuurlijk niet anders of dat zou prachtige foto's opleveren. Al hadden we stiekem natuurlijk wél gehoopt op een cameo van de zeven nieuwe gezinshondjes...

Gelukkig was het gezin zelf natuurlijk óók prachtig, met Máxima in fantastisch denim (matching bij het blauwe pak van de koning), Amalia on trend in bloemenprint, Alexia in luchtig groen en Ariane in zomers wit met roze-rood. De immer goed meewerkende (en nederige) koning ging zelfs even op zijn knie, zodat zijn mooie vrouwen extra konden shinen voor de camera's. Wat een heerlijke familie!

De koning op een knie? Alles voor zijn stralende vrouwen...

Máxima en haar meiden

Alexia, wat ben je prachtig (en wat kijkt de familie gezellig toe)!

Met de zomershoot van 2018 keren de Oranjes terug naar traditie. Vorig jaar togen ze met z'n vijven naar Warmond aan de Kagerplassen, in Zuid-Holland voor enorm Hollandse kiekjes. Dit jaar werden er weer gewoon foto's thuis in Wassenaar gemaakt (al was de setting voor de voordeur wel nieuw). Het is de laatste keer dat het gezin zich bij de Eikenhorst laat fotograferen: volgend jaar om deze tijd wonen de Oranjes als het goed is in Paleis Huis ten Bosch.

Wat is de koning trots op onze prachtige kroonprinses

En natuurlijk op zijn geweldige vrouw!

De zomerfotosessie is het officieuze debuut van het zomerseizoen voor het koninklijk gezin. De meiden hebben vanaf nu zomervakantie, en het is de verwachting dat het gezin spoedig naar een warm oord vertrekt. Misschien wel naar Griekenland. Hoe het ook zij: wij zullen ze missen en wensen ze een hele fijne vakantie.

Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Na een korte pauze wegens gezondheidsredenen, ging Koningin Máxima deze week weer aan de slag. En ze straalde weer als vanouds!

Máxima begon woensdagochtend in Den Haag - specifiek in Madurodam waar ze aanwezig was bij de lancering van SchuldenlabNL, een samenwerkingsverband dat Nederland schuldenvrij wil maken.

"Het gaat goed met mij en ik ben blij dat het zonnetje schijnt", aldus de koningin bij aankomst . Ze zag er stijlvol uit in deze bijzondere creatie met kloksmouwen die ze de laatste tijd steeds vaker draagt.

Daarna was het omkleden geblazen, want woensdagavond heette ze, samen met Koning Willem-Alexander, de president van Oostenrijk welkom. Voor de gelegenheid droeg ze mooi wijnrode creatie van Natan.

En donderdagochtend schoof ze aan in Utrecht voor het ontbijt bij de conferentie The Future of Sustainable Trade ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel. Dan kun je een kopje koffie goed gebruiken!

Ze droeg haar favoriete rode Valentino broekpak en nam na haar key note speech nog even de tijd om gezondheidswensen van het publiek in ontvangst te nemen.

Aankomende week staat het staatsbezoek van de president van Singapore op het programma én bezoekt Máxima donderdag het Horticultural Centre in Bleiswijk. Na het diner in Den Haag die avond neemt het koninklijk paar officieel afscheid van de president van Singapore en haar echtgenoot.

Je leest er alles over op Nouveau.nl of volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vanaf aankomende dinsdag ligt het bijzondere boek 'In gesprek met de Oranjes' in de winkel. Openhartige interviews van de laatste vijftig (!) jaar met de leden van het Koninklijk Huis zijn gebundeld. een bijzonder naslagwerk!

In de televisie-interviews laat het koninklijk huis zich vaak intiemer benaderen dan ze zelf lijken te beseffen. Je krijgt als kijker de indruk dat de geïnterviewden soms niet helemaal beseffen hoezeer ze ‘uit de school klappen’.

Denk aan momenten als Willem-Alexander is gesprek met Paul Witteman, waarin hij zegt dat hij liever op zijn grootmoeder dan op zijn moeder zou willen lijken. Of prinses Juliana, die aan haar man Bernhard vraagt hoe hij op het idiote idee is gekomen om met haar te trouwen.

Wat voor henzelf niet ‘nieuwswaardig’ lijkt, omdat ze er zo vertrouwd mee zijn, biedt de toeschouwer een blik in hun intieme leven en gedachtewereld.

In het 520 pagina's dikke boek lees je gesprekken met de Oranjes, inclusief prachtig archiefbeeld en sprekende foto’s. Een absolute must-have voor elke Royalty-liefhebber!

Vanaf 20 november in de winkel. ISBN: 9789059568716.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in