Het lijkt wel kerst deze warme vrijdagmiddag! De fonkelnieuwe zomerfoto's van de Oranjes rollen binnen, en wat zijn ze prachtig.

Koning Willem-Alexander (51), koningin Máxima (47), kroonprinses Amalia (14) en prinsessen Alexia (13) en Ariane (11) poseerden vanmiddag (vrijdag) thuis bij Villa Eikenhorst voor de verzamelde fotografen. En het kón natuurlijk niet anders of dat zou prachtige foto's opleveren. Al hadden we stiekem natuurlijk wél gehoopt op een cameo van de zeven nieuwe gezinshondjes...

Gelukkig was het gezin zelf natuurlijk óók prachtig, met Máxima in fantastisch denim (matching bij het blauwe pak van de koning), Amalia on trend in bloemenprint, Alexia in luchtig groen en Ariane in zomers wit met roze-rood. De immer goed meewerkende (en nederige) koning ging zelfs even op zijn knie, zodat zijn mooie vrouwen extra konden shinen voor de camera's. Wat een heerlijke familie!

De koning op een knie? Alles voor zijn stralende vrouwen...

Máxima en haar meiden

Alexia, wat ben je prachtig (en wat kijkt de familie gezellig toe)!

Met de zomershoot van 2018 keren de Oranjes terug naar traditie. Vorig jaar togen ze met z'n vijven naar Warmond aan de Kagerplassen, in Zuid-Holland voor enorm Hollandse kiekjes. Dit jaar werden er weer gewoon foto's thuis in Wassenaar gemaakt (al was de setting voor de voordeur wel nieuw). Het is de laatste keer dat het gezin zich bij de Eikenhorst laat fotograferen: volgend jaar om deze tijd wonen de Oranjes als het goed is in Paleis Huis ten Bosch.

Wat is de koning trots op onze prachtige kroonprinses

En natuurlijk op zijn geweldige vrouw!

De zomerfotosessie is het officieuze debuut van het zomerseizoen voor het koninklijk gezin. De meiden hebben vanaf nu zomervakantie, en het is de verwachting dat het gezin spoedig naar een warm oord vertrekt. Misschien wel naar Griekenland. Hoe het ook zij: wij zullen ze missen en wensen ze een hele fijne vakantie.

Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vandaag is het Dress Red Day, de dag dat De Hartstichting iedereen oproept iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Nou, laat dat maar aan Máxima over. De latina in haar laat zich gelden als ze zich kleedt in flamboyant rood. Nouveau’s royalty-deskundige Claudia Witteveen en Hoofdredacteur Claudia Straatmans bespreken een paar rode outfits van de koningin.

Claudia Witteveen, royalty-watcher Nouveau online:

‘Ze mag dan volledig ingeburgerd zijn, veel Nederlanders blijven Máxima toch zien als die temperamentvolle Argentijnse. Een kleurrijke vrouw binnen ons koningshuis, en dat viert ze regelmatig met felrood.

Het pak dat ze vorig jaar in New York droeg, is daar een goed voorbeeld van:

Dat Valentino – de ontwerper van dit jumpsuit én van haar bruidsjurk – een van haar favoriete designers is, helpt een handje.

Maar ook de jurken van Claes Iversen en Natan (hieronder) vind ik om in te lijsten. De levenslust spat ervan af.’

Claudia Straatmans, hoofd-redacteur Nouveau:

‘Máxima werkt graag met de Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen. De getoonde jurk van Claes is aangepast voor haar staatsbezoek aan China.

Het capemodel is veranderd in lange mouwen, zodat de jurk draagbaarder is. De tinten rood van haar tas en schoenen heeft Máxima geraffineerd met elkaar gecombineerd, wat resulteert in een chique en feestelijke outfit. De dunne, huidkleurige panty maakt de look modern en zachter.’

Favorieten van de redactie:

Op haar reis naar Sicilië zag Máxima er fabelachtig uit in haar rode kaftan van Valentino. Die trok ze bij het bezoek aan Luxemburg wederom uit de kast. Wat een droom van een jurk!

Nog een andere favoriet van de redactie is deze off-shoulder jurk:

Zoals je ziet, rood is echt een goede kleur voor koningin Máxima. Wat trek jij aan op Dress Red Day?

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Paola, de voormalig koningin van België heeft gisteravond (dinsdag) in Italië een herseninfarct gekregen. Ze wordt vandaag (woensdag) nog teruggevlogen naar België.

De 81-jarige moeder van koning Filip was in Venetië toen ze het infarct kreeg, meldt de Belgische zender RTBF. Ze zou buiten levensgevaar zijn.

Het paleis heeft in een verklaring laten weten dat de koningin naar een ziekenhuis in Brussel wordt vervoerd. Er wordt echter niet gerept over de precieze aard van haar medische toestand.

Paola is de echtgenote van koning Albert. Ze was van 1993 tot 2013 koningin van België, waar het gebruikelijk is je titel ook na de regeerperiode te behouden.

Beeld en bron: ANP