Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles (later dit jaar), toont hij een paar heel bijzondere privéportretten in een tentoonstelling op Buckingham Palace.

De prins heeft een deel van zijn eigen kunstcollectie ter beschikking gesteld voor de expositie Prince & Patron, en daar zitten ook een paar heel persoonlijke schilderijen en tekeningen tussen.

Op een van de portretten is Charles oma, the queen mother te zien. Niet alleen had Charles een bijzondere band met zijn oma, zij was ook notoir moeilijk om op een portret te krijgen. Ze poseerde het liefst alleen samen met haar honden (corgi’s natuurlijk), en liet die dan extra groot afbeelden zodat zij wat minder het middelpunt van de belangstelling was.

Ook te zien in Buckingham Palace: een tweeluik met portretten van Charles zoons William en Harry uit 2009 die normaal bij Charles thuis in Highgrove hangen. En een schets van zijn eigen vader, prins Philip, die in geschilderde vorm in de National Portrait Gallery hangt.

Prince & Patron is tijdens de zomeropening van Buckingham Palace (van 21 juli t/m 30 september) te bezoeken.

Beeld: Royal Collection Trust

Niet alleen Willem-Alexander en Máxima gaan ergens anders wonen, ook prinses Margarita en haar gezin gaan verhuizen.

De prinses heeft een eeuwenoude monumentale hoeve in Wassenaar gekocht volgens Royalty. Prijskaartje: anderhalf miljoen euro. Dat betekent dat er binnenkort geen vier Oranje-gezinnen meer op landgoed De Horsten wonen, maar nog maar twee.

Het oude huis van Margarita en gezin op De Horsten

Ons koningspaar hoopt dit jaar nog, of toch uiterlijk begin volgend jaar (afhankelijk van de voortgang van de verbouwing) te verhuizen naar Huis ten Bosch in het Haagse Bos. “We verlaten dit huis met heimwee’’, zei Máxima er tijdens de zomerfotosessie over. “Het betekent heel veel voor ons. Het wordt wennen.’’

Willem-Alexander, nichtje Margarita en neven Pieter-Christiaan en Floris wonen momenteel nog allemaal op het landgoed, dat van prinses Beatrix was maar per vorig jaar eigendom is van de koning.

Pieter-Christiaan, Floris en zijn vrouw Aimee

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wat houden wij toch van Michelle Obama. Afgelopen zondag bezocht ze samen met dochters Sasha en Malia een concert van Beyoncé en Jay-Z in Parijs. En ja, daar is heel leuk beeld van.

Michelle (want ja, Sasha en Malia waren ineens verdwenen) zette de boel op stelten met haar coole dance moves.

Twee moeders

Lang alleen was ze niet, want niemand minder dan Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, kwam even buurten. Ook zij begon lekker te swingen. Uiteraard verschenen in rap tempo de beelden van beide moeders op social media. Eerlijk is eerlijk, dat is genieten. Wat geweldig!

 

 

Bron: TMZ Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in