Hoera, het is 2019! En dat belooft een goed jaar te worden voor royaltylovers.

Een royal baby

Ergens in maart of april wordt Baby Sussex verwacht. Het kindje van Harry en Meghan dus. 

Een middelbare scholier

De jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima, Ariane, gaat na de zomervakantie naar de middelbare school.

Een paar grote verjaardagen

Prins Louis wordt in april één, en prins Carl Philip van Zweden blaast in mei veertig kaarsjes uit.

Een verhuizing

Die van de Oranjes dus, van De Eikenhorst naar Huis ten Bosch.

Een prachtig jubileum

Twintig jaar getrouwd, dat zijn koning Filip en koningin Mathilde van België op 4 december 2019. Duurt nog even. Maar wedden dat het een groot feest wordt?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De tweede ronde. Ons koningspaar luidt vandaag (woensdag) opnieuw het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsontvangst.

Het is dit keer de beurt aan leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Op dinsdag proostten Willem-Alexander en Máxima al met enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in