De zomer zit er op, en dat betekent dit jaar voor de royal families van Denemarken en Groot-Brittannië dat zij hun jonkies zien uitvliegen… zo de schoolbanken in.

In Denemarken brak gisteren (dinsdag) het moment aan voor liefst drie prinsjes en prinsesjes om naar de basisschool te gaan. Prinses Athena (5) van prins Joachim en prinses Marie meldde zich aan de hand van papa bij haar nieuwe privéschool Sct. Joseph Sisters, waar ook haar oudere broer op zit.

 

H.H. Prinsesse Athena har i dag haft første skoledag på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup. ? H.K.H. Prinsesse Marie ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Josephine en Vincent (6), de tweeling van kroonprins Frederik en zijn Mary werden gespot op het schoolplein van de openbare school Tranegård, waar oudere broer Christian en zus Isabella ook naartoe gaan. De normaal gesproken onafscheidelijke tweeling is ingedeeld in twee verschillende klassen, volgens Frederik ‘omdat ze ook andere vriendjes moeten maken’. Zo te zien had Vincent er die ochtend nog een traantje om gelaten, de arme ziel.


 

Article continues after the ad
 

D.K.H. Prins Vincent og Prinsesse Josephine på deres første skoledag. ? H.K.H. Kronprinsessen ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Blijft alleen prins George (4) van William en Kate nog over. Zijn eerste schooljaar begint pas op 7 september. Dan moet hij zich melden bij Thomas’s Battersea, in zuidwest Londen.

George op zijn eerste schooldag op de kleuterschool (begin 2016) en op zijn officiële portret (deze zomer).


In Nederland is sprake van een andere schoolstart: prinses Alexia gaat met ingang van dit schooljaar voor het eerst naar de middelbare school. Zij meldt zich op de brugklas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haaf, waar prinses Amalia ook naar school gaat.