De zomer zit er op, en dat betekent dit jaar voor de royal families van Denemarken en Groot-Brittannië dat zij hun jonkies zien uitvliegen… zo de schoolbanken in.

In Denemarken brak gisteren (dinsdag) het moment aan voor liefst drie prinsjes en prinsesjes om naar de basisschool te gaan. Prinses Athena (5) van prins Joachim en prinses Marie meldde zich aan de hand van papa bij haar nieuwe privéschool Sct. Joseph Sisters, waar ook haar oudere broer op zit.

 

H.H. Prinsesse Athena har i dag haft første skoledag på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup. ? H.K.H. Prinsesse Marie ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Josephine en Vincent (6), de tweeling van kroonprins Frederik en zijn Mary werden gespot op het schoolplein van de openbare school Tranegård, waar oudere broer Christian en zus Isabella ook naartoe gaan. De normaal gesproken onafscheidelijke tweeling is ingedeeld in twee verschillende klassen, volgens Frederik ‘omdat ze ook andere vriendjes moeten maken’. Zo te zien had Vincent er die ochtend nog een traantje om gelaten, de arme ziel.

 

 

D.K.H. Prins Vincent og Prinsesse Josephine på deres første skoledag. ? H.K.H. Kronprinsessen ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Blijft alleen prins George (4) van William en Kate nog over. Zijn eerste schooljaar begint pas op 7 september. Dan moet hij zich melden bij Thomas’s Battersea, in zuidwest Londen.

George op zijn eerste schooldag op de kleuterschool (begin 2016) en op zijn officiële portret (deze zomer).

In Nederland is sprake van een andere schoolstart: prinses Alexia gaat met ingang van dit schooljaar voor het eerst naar de middelbare school. Zij meldt zich op de brugklas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haaf, waar prinses Amalia ook naar school gaat.

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in