En ze heeft haar favoriet al uitgekozen

Wimbledon zou Wimbledon niet zijn zonder enige royalty-aanwezigheid. Dus toog Kate Middleton maandag naar het tennistoernooi voor de officiële opening.

Kate ontmoette de ballenjongens en –meisjes en allerlei andere personeelsleden die het toernooi in goede banen moeten leiden de komende twee weken. Daarna schoof ze in de royal box aan voor de eerste match van landgenoot en titelverdediger Andy Murray.

Team Murray
Kate is een grote tennisfan, en heeft bovendien een vriendschappelijke band met Murray en zijn familie. Ze is zelfs eens op de baan gespot met Andy’s moeder. Vorig jaar juichte ze de tennisser enthousiast naar de overwinning. Zijn vorige Wimbledon-winst (in 2013) moest ze missen omdat ze acht maanden zwanger was van prins George. Des te groter was haar vreugde dat ze het in 2016 wél mee mocht maken.

Oogje op Federer
Overigens bestaat er binnen de familie Middleton wat vriendelijke competitie als het gaat om Wimbledon. Kate mag dan volledig Team Murray zijn, haar moeder Carole is Team Federer. “Ze heeft een oogje op hem”, plaagde Kate onlangs. De Zwitser, die aanwezig was op de bruiloft van Pippa in mei, zet dit jaar in op zijn achtste Wimbledon-titel – en dat zou een record zijn. 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in