Wimbledon zou Wimbledon niet zijn zonder enige royalty-aanwezigheid. Dus toog Kate Middleton maandag naar het tennistoernooi voor de officiële opening.

Kate ontmoette de ballenjongens en –meisjes en allerlei andere personeelsleden die het toernooi in goede banen moeten leiden de komende twee weken. Daarna schoof ze in de royal box aan voor de eerste match van landgenoot en titelverdediger Andy Murray.

Team Murray
Kate is een grote tennisfan, en heeft bovendien een vriendschappelijke band met Murray en zijn familie. Ze is zelfs eens op de baan gespot met Andy’s moeder. Vorig jaar juichte ze de tennisser enthousiast naar de overwinning. Zijn vorige Wimbledon-winst (in 2013) moest ze missen omdat ze acht maanden zwanger was van prins George. Des te groter was haar vreugde dat ze het in 2016 wél mee mocht maken.

Article continues after the ad

Oogje op Federer
Overigens bestaat er binnen de familie Middleton wat vriendelijke competitie als het gaat om Wimbledon. Kate mag dan volledig Team Murray zijn, haar moeder Carole is Team Federer. “Ze heeft een oogje op hem”, plaagde Kate onlangs. De Zwitser, die aanwezig was op de bruiloft van Pippa in mei, zet dit jaar in op zijn achtste Wimbledon-titel – en dat zou een record zijn.