De Japanse prinses Kiko is op bezoek in Den Haag. Vrijdagavond woonde ze, in gezelschap van prinses Margriet het The Union Presidents Centennial Dinner bij, op de vooravond van de 49th Union World Conference on Lung Health.

More content below the advertising

En zaterdag verdiepte ze zich in een aantal Nederlandse kinderboeken. De schoondochter van keizer Akihito bracht in Den Haag een bezoekje aan het Kinderboekenmuseum en kreeg meer te horen over bekende figuren als Nijntje en Kikker.

Voor Kiko, die zich sterk maakt voor jeugdliteratuur en leesbevordering, gingen de deuren van het Kinderboekenmuseum wat eerder open.

De prinses bekeek de tentoonstelling 'ABC met de dieren mee', waarin kinderen van twee tot en met zes jaar kennismaken met de leukste kinderboekenbeesten. Daar stond ze oog in oog met onder meer Nijntje, Rupsje Nooitgenoeg en Kleine IJsbeer.

Na afloop van de rondleiding door het Kinderboekenmuseum sprak Kiko met een aantal vooraanstaande personen uit de wereld van de jeugdliteratuur.

Kiko trouwde in 1990 met de Japanse prins Akishino, de tweede zoon van keizer Akihito en keizerin Michiko. Kiko is na haar schoonmoeder de tweede burger ooit die met een lid van de Keizerlijke familie trouwde.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in