Onze mode-expert Anita Willemars gaf laatst haar beste tips voor kleding bij tropische temperaturen. En als er íémand is die weet hoe je stijlvol voor de dag komt, in welke temperatuur dan ook, is het Koningin Máxima wel. Hier vier koninklijke kledingtips

1. Ga voor prints

Bij warm weer transpireer je sneller. De oksels zijn natuurlijk de eerste plek waar je transpireert, maar wat dacht je van een vochtige rug of bovenbenen?

Een eventuele transpiratie plek op je kleding is door een opvallende print nauwelijks zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook direct prettiger voelt als je weet dat die vochtige plekken nauwelijks te zien zijn. 

Article continues after the ad

Deze jurk van Natan is daar een mooi en stijlvol voorbeeld van.

2. Draag een hoed

Die blakerende zon op je hoofd, doet niemand goed. Zorg daarom voor een mooie bijpassende hoed bij je outfit. In dit weer, is een hoed van een lichte stof het prettigst, anders drukt ‘ie alsnog zo op je hoofd.

Daarnaast kan je een lichte hoed makkelijker afzetten zonder dat je haar meteen een ramp is. Op Curaçao droeg Máxima dit prachtige exemplaar. Ideaal voor de gelegenheid én het weer.

3. Kies voor laagjes

Ook al is het bloedheet, aan het einde van de dag kan het weer zomaar omslaan. Of wat dacht je van de airconditioning, die op elke plek op een andere temperatuur staat ingesteld?

Zeker met al de verschillende afspraken die Máxima op een dag heeft, krijgt ze ook te maken met verschillende temperaturen.

De oplossing? Laagjes. Een dun jasje of een mooie omslagdoek past prachtig bij je outfit en kun je makkelijk uittrekken als het te warm is. Probeer hier ook een lichte stof te dragen, zodat je ‘m makkelijk opvouwt. Zoals de koningin hier doet bij het Bevrijdingsconcert.

4.Luchtige kleding

Misschien heb je de neiging om zo min mogelijk kleren aan te trekken als het erg warm is, maar dat is zeker niet de koelste - of meest stijlvolle - variant. Juist wijde en luchtige kleren dragen veel prettiger.

De wind komt door je kleren, waardoor je direct afkoelt. Daarbij: Op de plekken waar kleding is, kun je ook niet verbranden door de zon.

Máxima’s spijkerjurk is hier het perfecte voorbeeld van.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in