Onze mode-expert Anita Willemars gaf laatst haar beste tips voor kleding bij tropische temperaturen. En als er íémand is die weet hoe je stijlvol voor de dag komt, in welke temperatuur dan ook, is het Koningin Máxima wel. Hier vier koninklijke kledingtips

1. Ga voor prints

Bij warm weer transpireer je sneller. De oksels zijn natuurlijk de eerste plek waar je transpireert, maar wat dacht je van een vochtige rug of bovenbenen?

Een eventuele transpiratie plek op je kleding is door een opvallende print nauwelijks zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook direct prettiger voelt als je weet dat die vochtige plekken nauwelijks te zien zijn. 

Deze jurk van Natan is daar een mooi en stijlvol voorbeeld van.

2. Draag een hoed

Die blakerende zon op je hoofd, doet niemand goed. Zorg daarom voor een mooie bijpassende hoed bij je outfit. In dit weer, is een hoed van een lichte stof het prettigst, anders drukt ‘ie alsnog zo op je hoofd.

Daarnaast kan je een lichte hoed makkelijker afzetten zonder dat je haar meteen een ramp is. Op Curaçao droeg Máxima dit prachtige exemplaar. Ideaal voor de gelegenheid én het weer.

3. Kies voor laagjes

Ook al is het bloedheet, aan het einde van de dag kan het weer zomaar omslaan. Of wat dacht je van de airconditioning, die op elke plek op een andere temperatuur staat ingesteld?

Zeker met al de verschillende afspraken die Máxima op een dag heeft, krijgt ze ook te maken met verschillende temperaturen.

De oplossing? Laagjes. Een dun jasje of een mooie omslagdoek past prachtig bij je outfit en kun je makkelijk uittrekken als het te warm is. Probeer hier ook een lichte stof te dragen, zodat je ‘m makkelijk opvouwt. Zoals de koningin hier doet bij het Bevrijdingsconcert.

4.Luchtige kleding

Misschien heb je de neiging om zo min mogelijk kleren aan te trekken als het erg warm is, maar dat is zeker niet de koelste - of meest stijlvolle - variant. Juist wijde en luchtige kleren dragen veel prettiger.

De wind komt door je kleren, waardoor je direct afkoelt. Daarbij: Op de plekken waar kleding is, kun je ook niet verbranden door de zon.

Máxima’s spijkerjurk is hier het perfecte voorbeeld van.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en daarvoor wordt flink uitgepakt door de Britse royals.

De Oranjes werden vanochtend ontvangen door prins Charles en Camilla, en worden straks verwelkomd door koningin Elizabeth en prins Philip. Dat is een unicum aan het worden: de man van de koningin is sinds vorig jaar met pension, en rukt nog maar zelden uit voor officiële aangelegenheden. Voor Willem-Alexander en Máxima maakt hij een uitzondering.

We updaten dit verhaal de hele ochtend en middag met de nieuwste foto's vanuit Londen!

Na het eerste fotomoment in de Nederlandse residentie is het tijd voor een ceremonie op Horse Guards Parade, waarbij de koningin haar Nederlandse tegenhangers officieel welkom heet. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla (Philip is geen zekerheidje) óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit uit de kast komt? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in