Onze mode-expert Anita Willemars gaf laatst haar beste tips voor kleding bij tropische temperaturen. En als er íémand is die weet hoe je stijlvol voor de dag komt, in welke temperatuur dan ook, is het Koningin Máxima wel. Hier vier koninklijke kledingtips

1. Ga voor prints

Bij warm weer transpireer je sneller. De oksels zijn natuurlijk de eerste plek waar je transpireert, maar wat dacht je van een vochtige rug of bovenbenen?

Een eventuele transpiratie plek op je kleding is door een opvallende print nauwelijks zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook direct prettiger voelt als je weet dat die vochtige plekken nauwelijks te zien zijn. 

Deze jurk van Natan is daar een mooi en stijlvol voorbeeld van.

2. Draag een hoed

Die blakerende zon op je hoofd, doet niemand goed. Zorg daarom voor een mooie bijpassende hoed bij je outfit. In dit weer, is een hoed van een lichte stof het prettigst, anders drukt ‘ie alsnog zo op je hoofd.

Daarnaast kan je een lichte hoed makkelijker afzetten zonder dat je haar meteen een ramp is. Op Curaçao droeg Máxima dit prachtige exemplaar. Ideaal voor de gelegenheid én het weer.

3. Kies voor laagjes

Ook al is het bloedheet, aan het einde van de dag kan het weer zomaar omslaan. Of wat dacht je van de airconditioning, die op elke plek op een andere temperatuur staat ingesteld?

Zeker met al de verschillende afspraken die Máxima op een dag heeft, krijgt ze ook te maken met verschillende temperaturen.

De oplossing? Laagjes. Een dun jasje of een mooie omslagdoek past prachtig bij je outfit en kun je makkelijk uittrekken als het te warm is. Probeer hier ook een lichte stof te dragen, zodat je ‘m makkelijk opvouwt. Zoals de koningin hier doet bij het Bevrijdingsconcert.

4.Luchtige kleding

Misschien heb je de neiging om zo min mogelijk kleren aan te trekken als het erg warm is, maar dat is zeker niet de koelste - of meest stijlvolle - variant. Juist wijde en luchtige kleren dragen veel prettiger.

De wind komt door je kleren, waardoor je direct afkoelt. Daarbij: Op de plekken waar kleding is, kun je ook niet verbranden door de zon.

Máxima’s spijkerjurk is hier het perfecte voorbeeld van.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Máxima's favoriete label Natan heeft de Spring/Summer Couture-collectie vrijgegeven. En in deze stukken zien wij onze koningin de komende maanden wel schitteren.

Ze komt regelmatig bij Natan in Brussel, om de nieuwste stoffen en collecties te bekijken, en plannen te smeden voor haar looks voor de komende tijd. Dikke kans dus dat koningin Máxima de S/S19-collectie van het label al láng gezien heeft. En misschien dat ze deze toplooks (aangepast op haar royal wensen) al wel in de kast heeft hangen.

Pailletten, see-through, een mooie mouw en een blond-vriendelijk kleurtje: helemaal Máxima-proof

Een rok die gecombineerd kan worden met allerlei tops - ideaal voor onze recycle-queen

De klokmouw, de glans, de kleur: een ideale aanvulling op Máxima's jassencollectie

De capelook, Máxima houdt er van

Lang, kort, of toch maar allebei kopen? Wij wisten het wel als we de koningin waren

Een koningin met een strik erom (houdt ze van!)

Beeld: Natan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De oudste dochter van kroonprins Haakon en zijn Mette-Marit van Noorwegen blaast vandaag vijftien kaarsjes op. En maakt zich steeds meer klaar voor een leventje als koningin.

Ze kwam in 2004 ter wereld als een wolk van een liefdesbaby, met in Haakon en Mette-Marit twee enorm verliefde ouders. Sindsdien groeide prinses Ingrid op tot een bloedje van een tiener. Die de laatste jaren ook al voorzichtig proefde aan het royal leven.

Ingrid opende bijvoorbeeld al eens een Noors park. En laat zich ook in haar portretten steeds zien als een geboren koningin.

De foto's (zie hoofdfoto) die het Noorse hof heeft vrijgegeven voor haar vijftiende verjaardag vandaag is geen uitzondering. Een mooie, elegante jonge meid die de kunst voorlopig nog bij papa, mama, opa en oma afkijkt, maar in de komende jaren stevig op de voorgrond van de Noorse royal family komt te staan. 

Beeld: The Royal Court

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in