Onze mode-expert Anita Willemars gaf laatst haar beste tips voor kleding bij tropische temperaturen. En als er íémand is die weet hoe je stijlvol voor de dag komt, in welke temperatuur dan ook, is het Koningin Máxima wel. Hier vier koninklijke kledingtips

1. Ga voor prints

Bij warm weer transpireer je sneller. De oksels zijn natuurlijk de eerste plek waar je transpireert, maar wat dacht je van een vochtige rug of bovenbenen?

Een eventuele transpiratie plek op je kleding is door een opvallende print nauwelijks zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook direct prettiger voelt als je weet dat die vochtige plekken nauwelijks te zien zijn. 

Deze jurk van Natan is daar een mooi en stijlvol voorbeeld van.

2. Draag een hoed

Die blakerende zon op je hoofd, doet niemand goed. Zorg daarom voor een mooie bijpassende hoed bij je outfit. In dit weer, is een hoed van een lichte stof het prettigst, anders drukt ‘ie alsnog zo op je hoofd.

Daarnaast kan je een lichte hoed makkelijker afzetten zonder dat je haar meteen een ramp is. Op Curaçao droeg Máxima dit prachtige exemplaar. Ideaal voor de gelegenheid én het weer.

3. Kies voor laagjes

Ook al is het bloedheet, aan het einde van de dag kan het weer zomaar omslaan. Of wat dacht je van de airconditioning, die op elke plek op een andere temperatuur staat ingesteld?

Zeker met al de verschillende afspraken die Máxima op een dag heeft, krijgt ze ook te maken met verschillende temperaturen.

De oplossing? Laagjes. Een dun jasje of een mooie omslagdoek past prachtig bij je outfit en kun je makkelijk uittrekken als het te warm is. Probeer hier ook een lichte stof te dragen, zodat je ‘m makkelijk opvouwt. Zoals de koningin hier doet bij het Bevrijdingsconcert.

4.Luchtige kleding

Misschien heb je de neiging om zo min mogelijk kleren aan te trekken als het erg warm is, maar dat is zeker niet de koelste - of meest stijlvolle - variant. Juist wijde en luchtige kleren dragen veel prettiger.

De wind komt door je kleren, waardoor je direct afkoelt. Daarbij: Op de plekken waar kleding is, kun je ook niet verbranden door de zon.

Máxima’s spijkerjurk is hier het perfecte voorbeeld van.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Hoewel onze koningin uit te tekenen is in een outfit van haar favoriete Belgische modehuis Natan, is ze ook dol op Dutch design. Zo droeg Máxima meerdere keren een ontwerp van Claes Iversen.

En daar hebben we een mooi lijstje van samengesteld. 

1. Glitters op Bevrijdingsdag

Máxima zorgde op Bevrijdingsdag dit jaar voor een hoop oh's en ah's. Wat zag onze koningin er prachtig uit in een creatie van Claes Iversen. De jurk van zijden chiffon met pailletten en brede leren riem is geïnspireerd op een look uit de lente/zomer 2018 collectie van de Deens-Nederlandse designer.

De japon is oorspronkelijk doorzichtig, maar dat kan bij een koningin natuurlijk niet. Máxima maakte haar look af met een paar hakken Salvatore Ferragamo (een merk dat ze graag draagt) en een clutch van Bottega Veneta.

2. Bordeaux in China

Dit was uiteraard niet de eerste keer dat ze was koos van Claes Iversen. Ze droeg ook een prachtige (rode) parel tijdens het staatsbezoek aan China. 

Koningin Máxima werd voor het eerst in de jurk gezien tijdens de ontmoeting met premier Li. De bordeaux rode jurk met oranje stiksels is geïnspireerd op een ontwerp uit de SS17 couture collectie van de ontwerper.

3. Rood met bloot

Toen de koningin een bezoek bracht aan Denemarken (2015) koos ze, hoe kan het ook anders, voor 'een Claes'. Ze droeg deze keer een rode japon (met blote schouder), die bewerkt is met pailletten.

De jurk heeft ze overigens naar meerdere events gedragen. Want ja, ook Máxima houdt van recyclen. 

4. Knalgeel 

Tijdens het staatsbezoek van de koning en koningin van Jordanië droeg Máxima deze knalgele jurk (met horizontale volants) van Claes Iversen. Want mooi geel is niet lelijk. De koningin kiest niet vaak voor deze kleur, maar het staat haar wel goed. 

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws.

5. Prinsjesdag

Ook op Prinsjesdag in 2016 koos Máxima voor een creatie van Claes Iversen. Deze keer een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. 'Wat fijn dat Máxima weer Claes Iversen draagt.

Erkenning na het drama van de 'hakenkruismantel'', schreef Josine Droogendijk van Modekoninginmaxima.nl er destijds over. Ondanks alle gedoe na de mantel met kruizen die hij maakte (bakken kritiek), is ze Claes gewoon trouw gebleven. 

Bron: Modekoninginmaxima.nl/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De nobelprijswinnaar overleed na een kort ziekbed in Zwitserland. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft hij enorm veel betekend. Zowel Máxima en Willem-Alexander en Mabel reageren geschokt en geraakt op het nieuws.

Hij was de eerste VN-baas uit Sub-Saharaans Afrika en de eerste die uit de eigen gelederen kwam. Hij werd geroemd om zijn diplomatieke houding, die hij combineerde met een flinke eigenzinnigheid, volgens NU.nl.

Reacties

In die hoedanigheid hebben Máxima, Willem-Alexander en Mabel ook kennis met hem gemaakt. Het koningspaar gaf een officiële verklaring vrij:

"Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Kofi Annan. Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld.

Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen. In zijn stem klonken overtuigingskracht en compassie door en daarmee wist hij mensen te raken en te motiveren. In gedachten zijn wij bij zijn vrouw en kinderen"

Prinses Mabel

Prinses Mabel plaatse haar reactie op Twitter. Ze is oud-directeur van The Elders, waar Kofi Annan deel van uitmaakte.

Beeld: ANP