'Zoals ik altijd zeg: 'Non può piovere per sempre.'

Toen het coronavirus in het voorjaar toesloeg in Italië, zat actrice Monica Bellucci (55) er middenin. "Ik zat thuis met vier kinderen, dus een  groot deel van de dag ging op aan online onderwijs, huiswerk en het een beetje gezellig houden, dus veel tijd voor mezelf had ik niet. Maar ik kan wel uit ervaring zeggen dat een likje lipstick wonderen voor je humeur kan doen, ook als je nergens heen gaat."

Article continues after the ad

Hoewel beauty de afgelopen maanden niet hoog op haar prioriteitenlijstje stond (behalve die lipstick, dan), wil ze er wel wat over kwijt. "Ik zie schoonheid graag in het licht van een persoonlijke evolutie tijdens je leven. Vrouwen van in de vijftig, zestig en zeventig zijn goed in vorm en vormen een nieuw referentiekader voor andere vrouwen. De term anti-aging begint taboe te worden, consumenten zoeken nu vooral diversiteit en transparantie."

Daarmee bedoelt Bellucci dat ook zij 'geen crème voor de rijpere huid aangeprezen wilt zien op een jong snoetje'. "Naar mijn mening geeft beetje bij beetje iets van de biologische schoonheid van de jeugd inleveren je de kans om vanuit een ander perspectief naar het leven te kijken," zegt ze. "Dat is het privilege van ervaring en volwassenheid."

En die tweede lockdown? "IItalianen hebben een sterk overlevingsinstinct," zegt Monica. "Ik zeg vaak: 'Non può piovere per sempre', het kan niet altijd regenen. We moeten allemaal vertrouwen hebben in wetenschap en medicijnen, dan komen we hier weer uit."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in