Dramady over de overgang? We zitten klaar!

Actrice, schrijver en producer Maike Meijer is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe televisieserie. Het gaat om een tragikomedie voor de VPRO, die vooralsnog de titel 'Het Landje' heeft. Dat onthulde de scenarioschrijfster en Toren C-actrice in het programma Theater Maas.

Article continues after the ad

Het verhaal gaat over een aantal vrouwen die tegen de overgang aanzitten, iets wat ook al terugkwam in haar eind vorig jaar verschenen boek Wen Er Maar Aan. "Er is nog zoveel van dat thema dat ik wil laten zien. Ik heb het opgeschreven en nu wil ik er ook weer iets op tv mee doen. Dus daar ben ik nu heel erg mee bezig", zegt Meijer.

Dat betekent dat er nu even geen ruimte is voor een eventueel vervolg op Toren C. "Misschien komt dat daarna weer, maar misschien komen er dan ook weer andere dingen. Op dit moment weet ik dat niet." Dus: hilarische Maike en een tragikomedie over de overgang? We zetten de prosecco vast koud, hier hebben we absoluut een opvlieger voor over!

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in