Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe Theresa May even haar punt maakte (op hoge hakken)

Stemmen in een baljapon, as you do. Dat voormalig Brits premier Theresa May en Boris Johnson geen hartsvrienden zijn is geen geheim. In 2018 was hij de grote aanjager van een motie van wantrouwen tegen haar... ...waarbij hij alles uit de kast haalde om haar te beschadigen en zelf aan de macht te ...

Hoe Theresa May even haar punt maakte (op hoge hakken)

Stemmen in een baljapon, as you do.

Dat voormalig Brits premier Theresa May en Boris Johnson geen hartsvrienden zijn is geen geheim. In 2018 was hij de grote aanjager van een motie van wantrouwen tegen haar...

...waarbij hij alles uit de kast haalde om haar te beschadigen en zelf aan de macht te komen. Die motie kwam er niet doorheen, May bleef nog vijf maanden aan voor ze aftrad.

Maandag waren de rollen omgekeerd, toen BoJo als premier zelf een motie van wantrouwen voor zijn kiezen kreeg, wegens jokken over coronafeesten en een keur aan bizarre beslissingen. Hij kon aanblijven dankzij zijn old boys network (met een kleinere marge dan May destijds), maar zijn populariteit onder de bevolking is tot ver onder het vriespunt gedaald: bij de dankdienst voor de Queen werd hij buiten botweg uitgejouwd.

Theresa bij de dankdienst voor koningin Elizabeth, geheel gejoelvrij

Terwijl Boris nog zwetend aan het rondbellen was om zijn politieke hachje te redden, stemden de leden van het Britse Lagerhuis dus over zijn toekomst. Waaronder ook Theresa, die lid is van dezelfde partij, maar kritisch op hem is en de Blonde Zwatelaar al eens eerder briljant onder de bus gooide.  

Theresa bracht haar stem uit in een baljapon, ze was op weg naar een gala voor de Platinum Jubilee.  ‘Theresa May has arrived to vote in a ballgown,' meldde de Daily Mail en kwam al snel met een update:

‘The former PM is also wearing sequin encrusted heels.’ 

Twitter ontplofte...

... met een keur aan hilarische memes. De ooit zo verguisde May is als ferm criticus van Johnsons capriolen opeens cool geworden.

Als ex-premier heeft ze zich ontpopt tot een zeer succesvol spreker...

... stemmen in een baljurk...

...was een verrukkelijke knipoog van een powervrouw die zich niet klein laat krijgen. Margaret Thatcher zou trots op haar zijn.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in