'De echte sterke vrouw is mijn moeder.'

Journalist en presentator Fidan Ekiz (45) kreeg eerder deze week de Strong Women Award. Dat is een eerbetoon op initiatief van Betty de Groot voor strijdlustige vrouwen met het hart op de goede plaats.

Ze kreeg hem van de vorige winnares, Lucia Rijker. "Ik sta helemaal perplex," aldus Fidan...

... die haar moeder het krediet gunde voor hoe ze in het leven staat: "De echte sterke vrouw hier, uit de eerste generatie gastarbeiders."

Article continues after the ad

Ook haar zus Vildan kon rekenen op een dankwoord: "Zij heeft me altijd in mijn carrière gesteund. Toen ik begon als correspondent in Turkije keek ze mijn stukken na. Het is fijn een klankboord te hebben. Iemand die jou behoedt voor het maken van stomme fouten."

"Ik denk dat kracht niet per se betekent dat je niet kwetsbaar zou kunnen zijn," zegt Fidan. "Ik ben absoluut niet altijd sterk op alle fronten. Ik vul deze erkenning ook in als zijnde dat ik niet bang ben om mezelf te zijn en om te zeggen wat ik denk. Ongeacht de consequenties en gevolgen daarvan."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in