Özcan Akyol als Cupido – die man kan ook álles.

Het was een leuk bericht, deze zomer: Matthijs van Nieuwkerk had een slimme powervrouw gevonden waar hij als een blok voor was gevallen.

Had hij gerekend op een nieuwe liefde in zijn leven? "Tuurlijk niet," zegt hij in de Vara Gids. "Zou een mooie boel worden."

Article continues after the ad

Volgens Matthijs stond Martha Riemsma in een café in Deventer ‘ineens’ voor hem. Hij borrelde op dat moment met Özcan Akyol, een goede vriend van hem die in de stad woont.

"Martha is hoofdredacteur van Tubantia, één van de kranten waar Eus voor schrijft", aldus Matthijs. "Wat moet ik er verder over zeggen? Ik zou met gemak kunnen verdedigen dat ik hier niet aan toe was en er al helemaal niet op uit was, maar wat heeft het voor zin: daar stonden we."

Het was in juni brekend nieuws "…iets wat rond de boerderij tot nogal wat geritsel in het struikgewas leidde van onze premiejagers de paparazzi," aldus Van Nieuwkerk.

Matthijs was sinds 1986 getrouwd met Karin van Munster, met wie hij zoon Kees en dochter Jet kreeg. Het management van Matthijs bevestigde in juni dat hij en Karin ‘al een tijdje’ uit elkaar waren.

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in