Ze is 'zoveel gelukkiger' dan in de tijd dat ze nog acteerde.

Cameron Diaz werkte als tiener al als model, rolde de filmwereld van Hollywood in en was tussen 1994 en 2012 een van de meest succesvolle actrices ter wereld. Ze beleefde echter steeds minder plezier aan filmen en alles wat er bij kwam kijken en ging – tot verrassing van vriend en vijand – in 2018 vrijwillig met pensioen.

Ze verdiepte zich in gezond eten en een gezonde lifestyle, ontpopte zich als ondernemer in biologische vegan wijn en wijdt haar dagen verder aan dochter Raddix (2), die ze samen met echtgenoot Benji Madden kreeg. Hollywood en beroemd zijn mist Diaz totaal niet.

"Ik ben absoluut een slachtoffer van alle objectificatie en exploitatie waar vrouwen mee te maken krijgen," zegt ze in Visage. "En ik ben in al die dingen getrapt. Het is moeilijk om naar jezelf te kijken en je niet te beoordelen naar andere ijkpunten in schoonheid."

Article continues after the ad

Dat is een stuk minder sinds ze niet meer in de spotlights staat. "Het laatste waar ik op dagelijkse basis aan denk is wel aan hoe ik eruit zie," zegt ze. "Er gaan dagen voorbij dat ik er zelfs helemaal niet aan denk." Het is een hele verandering van haar leven als acteur "waarin ik uren voor een spiegel zat voor haar en make-up en mezelf helemaal afkraakte."

Ze omschrijft die tijd als 'toxic'. "Ik denk nu: 'Waarom zit je hier zo gemeen tegen jezelf te doen? Mijn lichaam is sterk, het kan van alles, waarom zou ik het afzeiken als het me al zo ver heeft gedragen?" Haar beste advies om te kappen met zelfkritiek: "Stop met in de spiegel kijken en stop met selfies nemen." Deze van Cam zelf is uit 2013. 

'Ik heb een miljard producten die ik twee keer per maand gebruik, als het meezit'

Over in augustus vijftig worden zegt ze: "Ik kan niet wachten om vijftig te worden. Het is geweldig, want je weet zoveel meer." Het getal doet haar niets: "Het gaat er niet om hoe ik eruit zie, dat interesseert me zo. Ik maak zelfs amper mijn gezicht schoon. Ik doe letterlijk niets. Ik heb een miljard producten die ik twee keer per maand gebruik, als het meezit."

(c) BSR Agency

Haar doel in ouder worden is 'sterk, fit en energiek' blijven voor haar dochter. "Ik wil me vitaal voelen voor mijn kind," zegt ze. "Ik wil het soort moeder zijn dat met haar mee-rent. Het gaat bij mij alleen nog maar om energie."

Foto's (c) Getty Images, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in