Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Cathelijne Broers, directeur van de Nieuwe Kerk/Hermitage vertelt.

Cathelijne: “Yoga helpt mij hoofd en lichaam in balans houden. Normaliter ga ik een paar keer in de week, nu heb ik een abonnement genomen via Youtube, op Yoga with Adriene. Dertig dagen lang. Dan heb ik het idee dat ik ergens naar toe werk.

Na een hele dag Zoomen en Facetimen maak ik aan het einde een wandeling door de stad. Dan kijk je toch anders, beter eigenlijk. Ik zie ineens hoe mooi de gebouwen zijn, bewonder de compositie van kunstwerken, geniet van architectuur details en van zonlicht dat onverwacht voor een bijzonder effect kan zorgen. Regelmatig maak ik er een foto van die ik deel met een vriendin. Samen hebben we een leuke digitale collectie opgebouwd.

Article continues after the ad

Daarnaast ben ik ook dol op koken. Gezond en goed eten is belangrijk. Nu heb ik er ook nog eens de tijd voor. Lekker snijden en roeren en het resultaat samen met mijn gezin opeten. Verder moet ik van mezelf elke dag iemand bellen die extra aandacht verdient. Een oude tante, iemand die ziek is of een collega die een oppepper kan gebruiken.

Ook stuur ik weer ansichtkaarten, gekocht tijdens mijn kunstreizen, soms wel zes stuks per dag. Ik doe graag iemand een plezier, helemaal in tijden van nood. Het leidt af van mijn eigen zorgen.”

Beeld: Robin de Puy, Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!