Trending op Twitter, nu in Nouveau!

Op1-presentator Fidan Ekiz werd deze week zowel bejubeld om als verguisd om haar kritische vragen aan Wilfred Genee over de Voetbal Inside-rel. Ze kan het hebben, ze heeft zich inmiddels in vrijwel alle takken van de journalistiek gepro­fileerd als een intelligent en autonoom denker, die altijd bereid is naar meerdere kanten van een verhaal te kijken. In de nieuwe Nouveau staat een uitgebreid interview met Ekiz, dat zeer de moeite waard is om te lezen.

"Ik heb het meeste geleerd van vallen en opstaan," zegt ze. "En van dat vallen kon ik behoorlijk uit mijn evenwicht raken. Als je bedreigd en geïntimideerd wordt, val je omdat je niet meer weet wie je wel en niet kunt vertrouwen. Scheiden voelde ook als vallen. En daar kun je natuurlijk nog een serie kleinere struikelpartijen bij optellen. Maar ik merk dat ik mezelf tegenwoordig sneller bij elkaar kan rapen."

Article continues after the ad

Meer lezen over deze interessante vrouw? Koop de nieuwe Nouveau of bestel 'm op Magazine.NL (je krijgt nu tijdelijk fikse korting op zes nummers!)