De chicste modetrends van vorige eeuw met een moderne twist

Van een overvloed aan fluweel tot witte blousjes: het Victoriaanse tijdperk voor de vrouw kent vele sierlijke details. Dit chique tijdperk zorgt ervoor dat wij willen teruggrijpen naar de jaren negentig, 1890’s dan!

Avondglans

Deze op en top Victorian outfit van Bridget Malcolm omarmt de lange rok, fluweel en topt het af met een goede hoed.
VLNR: Sfeerbeeld van Bridget Malcolm, fluwelen jurk (mytheresa.com), Fluwelen enkellaarsjes en stevige hoed (Zara).

 

Dagelijkse klasse

De drukke print in combinatie met de geplooide mouwen en collar raakt elk vlak met de Victoriaanse stijl. De stijl wordt naar deze eeuw gebracht door de combinatie van unieke texturen en stoere items zoals de veterlaarsjes en denim.
VLNR: Ronde zonnebril (H&M), Vetements jurk (matchesfashion.com), Veterlaarsjes (sergiorossi.com), Metallic leren bucket bag (Lanvin), Sfeerbeeld van Susie Lau.

 

Glow & Glam

Ultiem Victoriaans anno 2016 bestaat uit rijke stoffen met genoeg glans. Houdt de kleuren simpel om de aandacht de trekken op de kwaliteit van de texturen en vormen.

VLNR: Mellow in Yellow (Céline), Smartphone cover (Dolce & Gabbana), Jas (Saint Laurent), metallic floral pencil rok (Prada), Top (Kenzo)

 

Als een dame

Of als je dan echt durft... Brocade baby (Miu Miu)

Cameo

De Victorianen wisten hoe zij met accessoires moesten omgaan. Het is altijd een goed idee om een brocant juweel te dragen, zoals deze ringen van Jacquie Aiche.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Alle inspiratie en prikkels die dagelijks tot ons komen, zorgen voor een diversiteit aan invloeden. Dat is wat Mart Visser met zijn nieuwste show wilde benadrukken en dat is gelukt.

De couturier koos voor de gelegenheid dan ook voor veel verschillende modellen; jong, oud, blond, donker. Elke vrouw weet zich door Mart op haar best gekleed. Er zijn geen trends meer, het gaat over die persoonlijke stijl van het individu: los van leeftijd, maat of origine. "Diversity; dat alles wat ik nu mooi vind."

Nouveau's mode-expert Anita Willemars was aanwezig en genoot met volle teugen. 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het luxe modemerk brengt voor de lancering van hun 9e damesgeur Attrepe-Rêves twee toppers uit Hollywood samen. Regisseur Sam Mendes kennen we van James Bond: Spectre en American Beauty.

Hij slaat de handen ineen met Actrice Emma Stone die we in de serene campagne-film, de eerste voor Louis Vuitton, verschillende landschappen zien doorkruisen.

Wij vinden het een plaatje, kijk maar mee: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in