De chicste modetrends van vorige eeuw met een moderne twist

Van een overvloed aan fluweel tot witte blousjes: het Victoriaanse tijdperk voor de vrouw kent vele sierlijke details. Dit chique tijdperk zorgt ervoor dat wij willen teruggrijpen naar de jaren negentig, 1890’s dan!

Avondglans

Deze op en top Victorian outfit van Bridget Malcolm omarmt de lange rok, fluweel en topt het af met een goede hoed.
VLNR: Sfeerbeeld van Bridget Malcolm, fluwelen jurk (mytheresa.com), Fluwelen enkellaarsjes en stevige hoed (Zara).

 

Dagelijkse klasse

De drukke print in combinatie met de geplooide mouwen en collar raakt elk vlak met de Victoriaanse stijl. De stijl wordt naar deze eeuw gebracht door de combinatie van unieke texturen en stoere items zoals de veterlaarsjes en denim.
VLNR: Ronde zonnebril (H&M), Vetements jurk (matchesfashion.com), Veterlaarsjes (sergiorossi.com), Metallic leren bucket bag (Lanvin), Sfeerbeeld van Susie Lau.

 

Glow & Glam

Ultiem Victoriaans anno 2016 bestaat uit rijke stoffen met genoeg glans. Houdt de kleuren simpel om de aandacht de trekken op de kwaliteit van de texturen en vormen.

VLNR: Mellow in Yellow (Céline), Smartphone cover (Dolce & Gabbana), Jas (Saint Laurent), metallic floral pencil rok (Prada), Top (Kenzo)

 

Als een dame

Of als je dan echt durft... Brocade baby (Miu Miu)

Cameo

De Victorianen wisten hoe zij met accessoires moesten omgaan. Het is altijd een goed idee om een brocant juweel te dragen, zoals deze ringen van Jacquie Aiche.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter