Met William, Harry en leuke ontboezemingen.

Dat prins Philip een kleurrijke man was, staat vast. In zijn bijna 100 jaar haalde hij het onderste uit de kan.

Dat vraagt natuurlijk om meer verdieping in zijn leven, en die krijgen we vanavond op BBC One. De Britse royal family werkte speciaal mee aan een programma (een eerbetoon meer dan een docu eigenlijk) over de in april overleden echtgenoot van koningin Elizabeth.

Article continues after the ad

In Prince Philip: The Royal Family Remembers zien en horen we alle kinderen van Philip en Elizabeth: prins Charles, prinses Anne, prins Edward en ja: ook prins Andrew.

Zij delen herinneringen aan hun vader. Ook prins William en prins Harry lieten zich speciaal interviewen. Net als Philips vaste personeel trouwens.

De queen liet zich zelf niet interviewen, maar gaf wel speciale toegang tot haar privé filmcollectie met beeldmateriaal van de man met wie ze meer dan 70 jaar getrouwd was.

Overigens begonnen de opnames van de BBC ooit als een special rondom de honderdste verjaardag van de prins, afgelopen juni. Toen hij vlak daarvoor overleed, besloot de productie de beelden te combineren met gesprekken van na zijn dood.

Dat biedt best een intieme blik op de notoir private Philip. Zo vertellen meerdere familieleden over zijn liefde voor barbecueën (waarbij hij naar reputatie ook graag anderen wegstuurde bij 'zijn' grill). En deelt Sophie van Wessex zelfs: "We hadden het vaak over koken samen. Hij was dól op kookprogramma's. The Hairy Bikers bijvoorbeeld." We zien 'm helemaal zitten.

Meer te weten komen over Philip? Prince Philip: The Royal Family Remembers is vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd te zien bij BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in