Over 'my pretty little Galway girl' zong Ed Sheeran al in zijn monsterhit. Vandaag (donderdag) is Kate dé Galway Girl: ze is met William op bezoek in de Ierse stad.

Het aan de westkust gelegen Galway geldt als het bestuurlijk centrum van West-Ierland, is dit jaar European Capital of Culture én is een echte universiteitsstad. Maar in Ierland staat de stad ook bekend om zijn vele goede pubs en levendige uitgaanscentrum.

Galway Girl: Kate's fans weten er wel raad mee

En oké, hoewel Kate zich niet direct gedroeg als een typische Galway Girl (lees: een feestbeest), zat de stemming er wel goed in. Snappen wij best, want Galway en omgeving zijn prachtig, en het bezoek aan Ierland van de afgelopen dagen is als een warm bad geweest voor de Cambridges.

Article continues after the ad

Het staat ze goed, dat landelijke leven

Dus zeiden ze in Galway nog één keer slàinte met de goedlachse Ieren alvorens terug te vliegen naar Kensington Palace, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Met een paar souvenirs in de royal-koffers, dat kan bijna niet anders. 

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in