Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over royals in het rood

De royal fashionkenner kiest haar mooiste Royal Ladies In Red Rood is de kleur van passie, liefde, kracht, verlangen en gevaar. Kortom: rood zie je niet zomaar over het hoofd. Aan het hof maken ze daar graag gebruik van. Josine van ModekoninginMáxima heeft de mooiste royal ladies in red op een ri...

Josine van Modekoningin Máxima over royals in het rood

De royal fashionkenner kiest haar mooiste Royal Ladies In Red

Rood is de kleur van passie, liefde, kracht, verlangen en gevaar. Kortom: rood zie je niet zomaar over het hoofd. Aan het hof maken ze daar graag gebruik van. Josine van ModekoninginMáxima heeft de mooiste royal ladies in red op een rij gezet.

Als rood nog niet was uitgevonden, dan had koningin Máxima daar zeker wel voor gezorgd. Valentinorood haalt het beste in haar naar boven, zeker als ze in gala op de rode loper moet verschijnen. Hier draagt ze een zwierige kaftan van… jawel: Valentino.

Dat Máxima zich uitermate comfortabel voelt in de kleur van passie en kracht, kregen we ook wel te zien op Prinsjesdag 2002. Ieder ander zou bij zijn of haar Prinsjesdagdebuut kiezen voor veilig en keurig, maar Máxima kwam, zag en overwon in een felrood ensemble van Natan. Haar haardecoratie is een ontwerp van de absolute hoedenkoning: Philip Treacy.

Op de vooravond van haar huwelijk droeg Mary Donaldson een chic avondtoilet, zoals ze dat aan het hof graag noemen. Haar top was aan de achterzijde voorzien van een riante strik, zodat voor iedereen duidelijk was wie dé ster van de avond was….

….of toch niet? Bijna ging het mis op die heerlijke mei-avond in 2004. Voor het huwelijk van haar Deense collega had Letizia van Spanje namelijk óók een rode avondjurk gekocht. En niet zomaar één. Het ontwerp met strapless halslijn en riante sleep had alles in zich om een heuse showstopper te zijn. Gelukkig kreeg Letizia op het allerlaatste moment door dat haar keuze niet heel fideel zou zijn en wisselde snel haar avondjurk om met die voor het kerkelijk huwelijk. Eind goed, al goed dus. (Dit is de jurk die dus éigenlijk dienst zou doen als dinerjurk, maar uiteindelijk in de kerk werd gedragen.)

Prinses Charlene van Monaco laat zich niet in de mal van een droomprinses gieten en dat is ook helemaal niet erg. Met korte lokken kun je prima een rode avondjurk rocken.

In Monaco weten ze sowieso wel raad met rood. Beatrice Borromeo liet tijdens een bal de Jurk der Jurken zien, van Giambattista Valli. Zelfs alom bejubeld stijlicoon Charlotte Casiraghi lijkt zwaar onder de indruk.

Dat rood het overdag ook heel goed doet, laat hertogin Kate hier zien met een ontwerp van Alexander McQueen.

Kort na de geboorte van prins Louis werd Kate ook in een rode prinsessenjurk gehesen. De vergelijkingen met prinses Diana, die na de geboorte van prins Harry ook in het rood op de trappen verscheen, was snel gemaakt. Dat kwam waarschijnlijk eveneens door het kanten kraagje, want als íemand dol was op tierelantijntjes om haar hals, dan was het prinses Diana wel.

Door naar Zweden, want de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijzen staat garant voor héél veel goede glamourlooks. Links zien we kroonprinses Victoria met pofmouwen maatje XXL, rechts met een slank gesneden japon en hoge split. Laat ik het subtiel zeggen: naar de laatste jurk gaat mijn voorkeur uit.

Nog een keer Victoria, nog een keer in het lang en nog een keer in het rood. De ingrediënten zijn dus gelijk, maar het eindresultaat oogt heel anders. Lees: modern, jeugdig en door de accessoires ook wel een tikkeltje stoer.

Capejurken zijn het momenteel helemaal. Met deze rode showstopper van Safiyaa schoot Meghan, de hertogin van Sussex, dus recht in de roos.

Prinses Sofia van Zweden heeft inmiddels wel bewezen dat mouwen en capes ook prima in elkaar kunnen overvloeien.

Last but not least nog een Máxima’tje. Voor het Red (!) Ribbon Concert zocht Máxima een rode jumpsuit van Valentino uit. Ze had geen betere keuze kunnen maken, want zowel de kleur als de strik om haar hals sloten perfect aan bij de gelegenheid.

Foto's (c) ANP, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in