Prins Harry overnachtte van maandag op dinsdag in Amsterdam, en sprak vanochtend op een congres in de A'dam Toren.

De prins lanceerde in de toren een nieuw, duurzaam reisinitiatief in samenwerking met onder andere Booking.com, Skyscanner en TripAdvisor.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reportedly Harry will address the private jet situation in his speech. He flew in yesterday on a commercial flight. . Surprise engagement: Prince Harry landed yesterday in Amsterdam and today he is going to launch a new sustainable travel initiative with @bookingcom, @Skyscanner, #Ctrip, @TripAdvisor and @Visa that aims to help the travel industry “better protect tourist destinations and the communities that depend on them.” He will also be making a speech 😊 . #dukeanduchessofsussex #dukeandduchessofsussexstyle #princeharry #dukeofsussex #duchessofsussex #duchessofsussexstyle #duchessmeghan #princessmeghan #meghanmarkle #meghanandharry #princeandprincess #britishroyalfamily #sussexsquad #cambridgesquad #royalfamilysquad

Een bericht gedeeld door Sussexes.LIFE (@sussexes.life) op

Dat komt op de hielen van alle ophef rondom Harry en Meghans reizen per privéjet (niet heel milieubewust, luidt het oordeel van velen), maar daar zou dit niets mee te maken hebben: de prins is al twee jaar druk met het nieuwe initiatief. En ja: hij vloog in per commerciële vlucht.

Geen charme-offensief dus. Al verwachten sommige media wel dat hij tijdens zijn speech in Amsterdam iets zal zeggen over zijn milieuonvriendelijke gevlieg.

Travalyst
Het nieuwe initiatief heet Travalyst, en biedt duurzame 'reisoplossingen' door lokale gemeenschappen te ondersteunen, dieren te beschermen, overtoerisme te verlichten en klimaatverandering aan te pakken. Precies hoe is later deze week te lezen op travalyst.org.

Soho House
Het is niet bekend waar in Amsterdam hij overnachtte, maar het Soho House lijkt een duidelijke kanshebber. Harry en Meghan vlogen in 2018 ook al naar Amsterdam voor de opening van de Amsterdamse vestiging, en zijn nauw bevriend met Soho-eigenaar Nick Jones. De twee zouden hun eerste date hebben gehad bij een Londense tak van de privéclub.

Den Haag
Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat Harry naar Nederland komt In mei vloog hij, vlak na de geboorte van Archie, naar Den Haag voor de lancering van zijn Invictus Games die daar in 2020 plaatsvinden.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in