© HH prinses Hande van Mecklenburg-Strelitz
© HH prinses Hande van Mecklenburg-Strelitz

Aaah, royal romance ❤️

Ze zijn niet de bekendste aristo's ooit, maar we zijn dol op bruiloften, vandaar dat we deze tortels toch even in het zonnetje zetten.

Erfprins Georg Alexander of Mecklenburg-Strelitz (31) en Hande Macit (30) zijn op 17 juni voor de wet getrouwd in Schloss Mirow. Hare Hoogheid prinses Hande, hoe leuk is dat? Ze leerden elkaar kennen in mei 2019 op het Tulpenbal in het Kurhaus in Scheveningen

Article continues after the ad

Alexander, zoals hij in het dagelijks leven wordt genoemd, is het tweede kind en de oudste zoon van hertog Borwin en hertogin Alice van Mecklenburg, Hande de enige dochter van Suphi en Cecile Macit. Alexander groeide op in zuidwest Duitsland, in de buurt van het Zwarte Woud. Hij zat op een Ierse kostschool en studeerde eveneens in Ierland Environmental Management. Hij werkte een tijdje in Ierland en Duitsland, voor hij zich in Rotterdam vestigde. Daar woont hij al een tijdje samen met Hande, ze verloofden zich al in december 2020, maar een zeker virus dwong hen tot uitstel van het huwelijk. De officiële verlovingsfoto werd gemaakt door Patrick van Katwijk...

...en deze gaf het happy couple eerder al vrij.

Hande is geboren in Türkiye en studeerde in 2010 International Business Administration aan de Erasmus Universiteit. Daar slaagde ze in 2014, ze heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit. Samen met haar broer Kerem bestiert ze Luwia yoghurt, vers gemaakte yoghurt (denk aan een soort hangop) en labneh (zachte kaas) van plaatselijke zuivel van een kinderboerderij. En prins of geen prins, Alexander helpt regelmatig met het maken van yoghurt en kaas. 

(c) Groothertogelijk Huis van Mecklenburg-Strelitz

Voor haar huwelijk heeft ze zich laten dopen in de rooms-katholieke kerk en Duits geleerd: Georg zal ooit zijn vader opvolgen en dan wordt van zijn partner wel verwacht dat ze kan meedraaien in het hertogdom.

Het kerkelijk huwelijk is dus in Rotterdam, nog niet bekend is wanneer – de familie maakt steeds achteraf de happenings bekend. "Wij houden van Rotterdam", zei Hande in maart tegen Rijnmond.nl. "We wonen hier nu twee jaar. Ik ben hier gekomen om te studeren en ben gebleven. Ik ben ook echt een Rotterdammer geworden." 

Wilhelmina, Juliana en Hendrik in 1918 (c) Nationaal Archief

Als je nu denkt: waar ken ik die naam Mecklenburg nu van: de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander, koningin Wilhelmina, was getrouwd met Hendrik Hertog van Mecklenburg, hier vooral bekend als prins Hendrik. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in