Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 7: de maanlanding waarvan prins Philip (en de queen en hun zoons) volledig in de ban zijn.

Oké, dat prins Philip zó geobsedeerd raakte door de maanlanding van 1969 is niet strikt genomen op waarheid gebaseerd. Maar iedereen die in 1969 op de aarde rondliep was in zekere mate wel he-le-maal verknocht aan Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. En op Buckingham Palace bleek het niet anders.

De astronauten waren er wel zenuwachtig van...

Toen de drie astronauten in oktober 1969 Londen aandeden tijdens hun wereldtournee, werden ze samen met hun echtgenoten dan ook warm onthaald op het paleis, door de koningin, prins Philip én natuurlijk hun jonge zoons Andrew en Edward die helemaal idolaat waren van de astronauten.

Article continues after the ad

Of prins Philip in het echt nét zo gek was van de astronauten als in de serie is niet bekend, maar hij toonde wel bovengemiddeld veel interesse, omschreef Buzz Aldrin later in zijn autobiografie. "Het onthaal op Buckingham Palace heeft veel indruk op me gemaakt. De koningin, klein maar weelderig, was ontzettend vriendelijk. En prins Philip, die veel weet van luchtvaart, had eindeloos veel vragen voor ons."

Beeld: Getty Images/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in